Diszperzit beltéri mélyalapozó

 

Jellemzők:

Kiváló glett és vakolat erősítő beltéri alapozó festék. Kiváló beszívódást és egyenletes szívóképességet biztosít.

 


Elsősorban beltéri gipszes glettelt felületek kezelésére alkalmas. Elősegíti a festék tapadását, a kezelt felület természetes szellőzését nem gátolja, légáteresztő. Mészvakolat, gipsz, beton stb. felületek szívóhatását csökkenti, kiegyenlíti, ezáltal a különböző szívóhatás következtében fellépő foltosodást megakadályozza. Minden diszperziós és oldószeres falfesték (pl. HÉRA BELSŐ FALFESTÉK, HÉRA PRÉMIUM SELYEMFÉNYŰ BELSŐ FALFESTÉK, HÉRA PRÉMIUM MATT BELSŐ FALFESTÉK, DISZPERZIT BELSŐ FALFESTÉK, DISZPI GAZDASÁGOS BELSŐ FALFESTÉK stb.) alá egyaránt alkalmas. Nem kifogástalan szilárdságú, enyhén porló vakolatok erősítésére is alkalmas.



A felület laza, málló részeit el kell távolítani, a vakolathibákat ki kell javítani, majd a felületet portalanítani kell. A termék használatra kész állapotban kerül forgalomba, kevéssé szívóképes felületen azonban max. 1:5 arányban, vízzel hígítva is alkalmazható. Rendkívül fontos a felület szívóképességének gyakorlati próbával - víz felfreccsentéssel - történő ellenőrzése. A terméket olyan mértékben hígítsuk vízzel, hogy ne képezzen a felületen fényes filmet, ha mégis, a felületet vissza kell csiszolni. Az impregnálást korongecsettel célszerű elvégezni, a DISZPERZIT BELTÉRI ALAPOZÓ intenzíven bedörzsölve a pórusokba. Ehhez a művelethez a szórási technológia nem alkalmas. A felület festése a DISZPERZIT BELTÉRI ALAPOZÓ teljes száradása után kezdhető meg.


Hígithatóság:
 Max. 1: 5 arányban vízzel.
Kiadósság: 12 m2/liter
Száradási idő: 2-3 óra



A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.