Baumit Nivello Quattro 25 kg

 

 

Speciális kötőanyagú, önterülő aljzatkiegyenlítő, sík és homogén alapfelületek képzésére gipsz és cement esztrichek felületén. Alkalmazható új és régi építés esetén is, padlóburkolás előtt, parketta, kerámiaburkolat, padlószőnyeg és elasztikus burkolat aljzataként beltérben. Járható 2-3 óra múlva. Burkolható kb. 24 óra múlva. További információk: zsák 25 kg-os, 54 zsák/raklap = 1350 kg

 

Termék Speciális kötőanyagú, por alakú, önterülő aljzatkiegyenlítő sík és homogén alapfelületek kialakítására padlóburkolás előtt.

Összetétel Speciális kötőanyag kombináció, homok, adalékszerek

Tulajdonságok
•kiváló folyékonyság és terülési tulajdonság

•homogén, sima és majdnem pórusmentes felület

•teljesen feszültségmentes

•repedésmentes nagyobb vastagság esetén is

•műgyanta adalékkal javított

•különböző régi alapfelületeken is alkalmazható

•padlófőtéshez is használható

•géppel is feldolgozható

•csak beltéri felhasználásra

•görgős székek esetén is használható *) 8 mm-es rétegvastagságtól RWA osztály 100 az EN 13813 szerint

Alkalmazás Gipsz-, cement-, aszfalt- magnezit- és gyorskötésű esztrichek felületének kiegyenlítésére és sík felületek kialakítására 1-20 mm-es vastagságban, régi és új épületek padlóburkolása előtt (csempék, padlólapok, parketta, kerámia, padlószőnyeg és beltéri rugalmas padlóburkolat).

 

 

 

Max. rétegvastagság: 20 mm
vízszükséglet: kb. 6,0 l (=24%)
anyagszükséglet: kb. 1,50 kg/m²/mm
feldolgozhatósági idő: kb. 30 min
terhelhető: kb. 2-3 óra után
burkolható: kb. 24 óra után
(3 mm-es rétegvastagságig)*
Nyomószilárdsági osztály**): C 20
Hajlító-húzó szilárdság**): F 6
Veszélyességi besorolás:
Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap
letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.
Tárolás: Száraz helyen, raklapon fóliázva 12 hónapig tárolható.
Minőség: MSZ EN 12004 szerint C2 TE
Kiszerelés: 25 kg-os zsákokban, 54 zsák/raklap = 1350 kg (zsugorfóliázva)

 

 

Alapfelület Az alapfelület legyen tiszta, egyenletesen száraz, szilárd, teherbíró, fagytól, portól, laza részektől, zsaluleválasztó olajtól mentes.
Minden tapadást gátló anyagot távolítsunk el csiszolással, főrészeléssel vagy homokfúvással. A maradék nedvességtartalom feleljen meg a normatívákban leírtaknak ill. a mindenkori műszaki előírásoknak.

A Baumit Nivello Quattro alkalmazható minden az építőiparban járatos ásványi alapfelületen, pl. cement-, és gipszesztrich. A Baumit Nivello Quattro nem alkalmazható műanyag és fém felületeken.

Tágulási-, dilatációs-, és falcsatlakozási fugákat töltsük ki. Az anyag befolyását ezekbe a fugákba akadályozzuk meg.

Előkészítés:
Nedvszívó alapfelületeket Baumit Grund alapozóval ill. nem nedvszívó alapfelületeket Baumit Supergrund alapozóval alapozzuk.

Feldolgozás Keverés:
A Baumit Nivello Quattro-t hideg, tiszta vízhez öntjük, majd lassú járású keverővel (max. 600 min-1) átkeverjük, amíg egy csomómentes, homogén masszát nem kapunk (keverési idı kb. 2-3 perc).
A feldolgozhatósági idı 20°C-on kb. 30 perc, ettől alacsonyabb hőmérsékleten hosszabb, magasabb hőmérsékleten rövidebb. A már bekevert anyagot semmilyen esetben sem szabad vízzel visszahígítani. Ne adjunk a termékhez egyéb adalékszert (pl. fagyásgátló, kötésgyorsító).

Keverési arány:
6,0 l víz minden 25,0 kg Baumit Nivello Quattro-hoz

Alkalmazás:
A frissen bekevert anyagot öntsük az aljzatra és simító spatulával vagy rozsdamentes simítóval egyenletesen a kívánt szintig eloszlatjuk. Ezt követően a Baumit Nivello Quattro-t tüskés hengerrel buboréktalanítjuk. A massza magától síkra terül.
A Baumit Nivello Quattro géppel feldolgozható (folyamatos keverésű csiga)

Utókezelés:
A friss aljzatkiegyenlítőt megfelelő intézkedésekkel védeni kell a huzattól, közvetlen napsugárzástól és hőhatástól.

Általános tudnivalók
A levegő, az anyag és az alapfelület hőmérséklete a feldolgozás és a kötés ideje alatt min. +5°C legyen. 3 mm-es rétegvastagságig 24 óra elteltével burkolható. Ökölszabályként alkalmazható, hogy minden további 1 mm-es rétegvastagság esetén további 24
óra1) száradási idő szükséges. Ügyeljünk arra, hogy a Baumit Nivello Quattro nem alkalmazható kültérben és nedves üzemű helyiségekben (W4-es terhelési osztály ÖNÖRM B2207 szerint, mint pl. ipari konyhák, vendéglátó egységek zuhanyzói).

1) +20° C –os léghőmérsékletre és 70 % relatív páratartalomra vonatkoztatva Magasabb hőmérséklet és alacsonyabb páratartalom esetén felgyorsul, alacsonyabb hőmérséklet és magasabb páratartalom esetén lelassul a kötési idő

 

Kiegészítő termékek:
Baumit Grund mélyalapozó erősen nedvszívó alapfelület esetén
Baumit SuperGrund alapzó – nem nedvszívó felületen

 

 

 

A fent említett információk laboratóriumi vizsgálaton és gyakorlati tapasztalaton alapulnak, amelyeket a termékismertetőben megadott időpontban ellenőriztek. A termék minőségét gyári rendszerünk garantálja, amely megfelel az ISO 9001-es minőségbiztosítási rendszernek és az ISO 14001-es környezetvédelmi követelményeknek. Mint a termék gyártója, a termék javaslatainktól eltérő vagy nem megfelelő módon történő használatából adódó sérülésekért nem vállalunk felelősséget.


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők!  A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.