Baumit Flexo
Burkolatragasztó gres lapokhoz 25 kg

 

Cementbázisú, por alakú, flexibilis, élelmiszerbarát, fagyálló, műanyag adalékokkal javított, hidraulikusan kötő, vékonyágyazású ragasztóhabarcs
Cement, szerves kötőanyag, homok, adalékszerek.

 

Kerámia csempék és lapok, kőporcelán lapok (gres) és mozaikok ragasztására átlagos mechanikai igénybevételű lapfelületeken, pl. előregyártott betonelemek (min. 3 hónapos), padlófűtés, teraszok ragasztása esetén, kis- és közepes méretű lapokhoz (max. 30*30 cm). Alkalmas beltérben és olyan fedett kültérben, ahol jelentős hőmérsékletingadozás nem lép fel. Nem alkalmas fa, fém, műanyag felületeken

 

 

 

Pihentetési idő: Kb. 15 perc
Fazékidő: kb 4 óra
Nyitott idő: kb 30 perc
Korrigálhatóság: kb 5perc
Maximális rétegvastagség: 4mm
Keverővíz szükséglet: kb. 0,32 l/kg (32%)
kb. 8 liter/25 kg zsák
Fogazat (mm) 4, - 6, - 8, -10,
Anyagigény (kb.) 1,6 - 2,0 - 2,5 - 3,0 - 4,5 kg/m2
Anyagszükséglet: Kb. 3 kg/m2, a csempehátlap típusától függően
Veszélyességi besorolás:
Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap
letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.
Tárolás: Száraz helyen, raklapon fóliázva 12 hónapig tárolható.
Minőség: MSZ EN 12004 szerint C2 TE
Kiszerelés: 25 kg-os zsákokban, 54 zsák/raklap = 1350 kg (zsugorfóliázva)

 

 

Alapfelület:
Az alap legyen tiszta, száraz, jó teherbírású, fagy-, por-, sókivirágzás, laza, festék- és leválasztó-szer, olaj és zsírmentes részektől mentes. Nem lehet víztaszító.


Alkalmazható:
Betonra, esztrichre, kőműves szerkezetekre, vakolatra, gipszkartonra, gipsz építőelemekre, anhidrid-esztrichre.

Nem alkalmas:
Fémre, fára, műanyagra, és minden olyan alapfelületre, melynek zsugorodása még nem fejeződött be.

 

Keverés: A porragasztót kimért tiszta vízbe szórjuk és lassú járású gépi keverővel (keverőszár) kb. 3 percen át csomómentes masszává keverjük. A készre kevert habarcsot nem szabad víz ismételt hozzáadásával újrakeverni!

Feldolgozás: Először a ragasztóból vékony kontakt réteget kell felhordani, majd a Baumit Flexo ragasztót glettvassal 45-60°-ban megdöntött fogazott glettvassal egyenletes rétegvastagságban hordjuk fel a még nedves felületre és a burkolólapokat ragasztási (nyitott) időn belül, enyhén eltolva, a felületre nyomást gyakorolva helyezzük el. Ragasztóhabarcsos éleket, fugákat nedves szivaccsal azonnal tisztítsuk meg. A lapok beágyazódásának mértéke beltérben legalább 65 %-os, kültérben legalább 90 %-os legyen. Az előírt ragasztási időt feltétlenül tartsuk be, túllépése esetén (bőrösödés!) szedjük vissza a felhordott csemperagasztót és pótoljuk újjal. Kültérben, nagy víz és mechanikai terhelésnek kitett helyeken, 30x30 cm-nél Ismeretlen tulajdonságú burkolólapoknál próbaragasztás javasolt. Utókezelés: Az alkalmazást követő 24 órán át a mechanikai terheléstől a felületet megvédeni (Ne járjunk rajta).

 

Kiegészítő termékek:
Baumit Grund mélyalapozó erősen nedvszívó alapfelület esetén
Baumit SuperGrund alapzó – nem nedvszívó felületen

 

 

 

A fent említett információk laboratóriumi vizsgálaton és gyakorlati tapasztalaton alapulnak, amelyeket a termékismertetőben megadott időpontban ellenőriztek. A termék minőségét gyári rendszerünk garantálja, amely megfelel az ISO 9001-es minőségbiztosítási rendszernek és az ISO 14001-es környezetvédelmi követelményeknek. Mint a termék gyártója, a termék javaslatainktól eltérő vagy nem megfelelő módon történő használatából adódó sérülésekért nem vállalunk felelősséget.


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők!  A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.