Baumit esztrich beton HOBBY 25 kg

 

Cementesztrich úsztatott, csúsztatott és kötőesztrich készítéséhez, padlófűtéshez is megfelelő. Minden burkolat alatt alkalmas aljzatképzésre.

 

 

A termék: Előkevert, kész szárazbeton, esztrich előállításához, kézi és gépi bedolgozásra.

Összetétel: Cement, mészkő, adalékszerek.

Felhasználás: Alkalmas úsztatott, csúsztatott és kötőesztrich készítésére. Padlófőtésnél is használható úsztatott vagy csúsztatott esztrichként.

Veszélyességi besorolás:
Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességibesorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy az Építőanyag Centertől igényelhető.

Tárolás: Száraz helyen, raklapon fóliázva 6 hónapig tárolható.

Minőség: MSZ EN 13813:2003 szerint

Kiszerelés: 25 kg-os zsákokban,

 

 

 


Alapfelület általános követelményei:
A munka megkezdése előtt meg kell vizsgálni az alap szilárdságát, felületi egyenetlenségeit. Az alapfelület legyen szilárd, tiszta, zsaluzóolajtól, cementlétıl, sókivirágzástól mentes.

Keverés:
Az esztrich habarcsot kézzel vagy géppel (szabadeséső vagy folyamatos) lehet megkeverni. Zsákos anyagnál kb. 5 l vízre van szükség zsákonként (40 kg).

Felhordás:
A felhordás a betonozási munkák általános szabályai szerint történjen. A vastagság beállításához használjunk esztrich profilt.

Megjegyzés:
A felület, az alap és a levegő hőmérséklete +5 °C-nál magasabb legyen. Csak tiszta – pl. vezetékes – vizet használjunk. A huzatot, közvetlen napsugárzást, valamint az idő előtti kiszáradást el kell kerülni (utókezelés).

Fokozottan felhívjuk a figyelmet arra, hogy az esztrich réteget a szilárdulás után le kell burkolni, mert a hosszabb ideig burkolatlanul hagyott esztrich réteg egyenlőtlen száradása nem megengedett mértékű alakváltozásokat is okozhat!

Ajánlott esztrichvastagságok:
• Alapfelületre közvetlenül felhordott esztrich vastagsága: min. 30 mm.
(Amennyiben a kellő tapadás nem biztosított, tapadóiszap használata javasolt.)
• Úsztatott réteg esetén (megválasztásuknál figyelembe kell venni a szigetelő réteg vastagságát összenyomott állapotban):

Igénybevétel, felhasználás módja:         ajánlott vastagság:
P ≤ 1,5 kN/m2 lakószobák:            min. 35–40 mm

P ≤ 2,0 kN/m2 irodák, folyosók:            min. 40–45 mm

P ≤ 3,5 kN/m2 tantermek,        
orvosi rendelők, lakóépületek bejárata:        min. 55–60 mm

P ≤ 5,0 kN/m2 gyűléstermek, kiállítótermek,
üzlethelyiségek:                min. 65–75 mm

Padlófőtés esetén:
I. fűtőcsövek a szigetelőanyagban össz. esztrichvastagság:    45 mm

II. fűtőcsövek az esztrich alsó oldalán a csövek feletti esztrichvastagság:        45 mm

III. fűtőcsövek az esztrichben a csövek feletti esztrichvastagság:    35 mm

az összvastagság melegvizes főtésnél:    65 mm

az összvastagság elektromos főtésnél:    55 mm

Ha a szigetelőanyag vastagsága nagyobb, mint 40 mm, akkor az esztrich összvastagsága:60 mm

Csúsztatott réteg közbeiktatásával (műanyag fólia, bitumenes lemez stb.) készített esztrich: min. 40 mm


 

 

Besorolás: CT-C20 F5
Maximális szemnagyság: 4 mm
Nyomószilárdság (28 napos): nagyobb, mint 20 N/mm2
. Húzó-, hajlítószilárdság (28 napos): nagyobb, mint 4 N/mm2
Hővezetési tényező: kb. 1,4 W/mK
Száraz sűrűség: kb. 2000 kg / m3
Anyagszükséglet: kb. 20 kg/m2/cm
Keverővíz szükséglet: 4-5 l/zsák
Kiadósság: 20-23 l/zsák

 

 

 

 

 

 

 

A fent említett információk laboratóriumi vizsgálaton és gyakorlati tapasztalaton alapulnak, amelyeket a termékismertetőben megadott időpontban ellenőriztek. A termék minőségét gyári rendszerünk garantálja, amely megfelel az ISO 9001-es minőségbiztosítási rendszernek és az ISO 14001-es környezetvédelmi követelményeknek. Mint a termék gyártója, a termék javaslatainktól eltérő vagy nem megfelelő módon történő használatából adódó sérülésekért nem vállalunk felelősséget.


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők!  A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.