Baumit HOBBY falazóhabarcs 25 kg

 

 

 

 

Egyszerű statikai követelményeknek megfelelő, gyárilag kevert mész-cement habarcs (hőszigetelő falazóelemekhez a Baumit Thermo Habarcsot javasoljuk).

A termék: Gyárilag előkevert száraz falazóhabarcs.

 

Összetétel: Mészhidrát, cement, mészkő, adalékszerek.

 

Tulajdonságok: MSZ EN 998-2:2003 szabvány szerinti M 5 G minőségűfalazóhabarcs.

 

Felhasználás: Az építészetben alkalmazott téglafalazatokhoz, pillérekhez, a falazóelemek összekötésére, teherelosztásra és hézagkitöltésre.

 

 

Maximális szemnagyság: 4 mm

 

Nyomószilárdság (28 napos): nagyobb, mint 5,0 N/mm2

 

Hővezetési tényező: 0,8 W/mK

 

Páradiffúziós ellenállási szám (μ): 13,62

 

Keverővíz szükséglet: kb. 6-7 l / zsák

 

Szárazanyag sűrűség: kb. 1800 kg/m3

 

Anyagszükséglet: függ a falvastagságtól és a tégla méretétől

 

Kiadósság: 1 liter felhasználásra kész nedves habarcshoz kb. 1,7 kg szárazhabarcs szükséges

1 tonna szárazhabarcsból kb. 600 liter nedves habarcs készíthető

1 zsák szárazhabarcsból kb. 24 liter nedves habarcs készíthető

 

 

Feldolgozás:  Keverés

A falazóhabarcsot kézzel vagy géppel (szabadesésűvagy folyamatos) lehet megkeverni. Szabadesésűkeverőgéppel történőkeverésnél először a vizet adagoljuk a keverőgépbe (képlékeny konzisztencia szükségessége esetén zsákonként 6-8 liter vizet), és csak utána adagoljuk a száraz habarcsot.

Mindig egész zsákot vagy zsákokat keverjünk egyszerre. Keverési idő2-3 perc.

 

Feldolgozás: Falazás

Kövessük a tégla-, ill. falazóelem gyártó utasításait. Az általános szabályok szerint a falazóelemeket szükség szerint előkell nedvesíteni, majd a falazóhabarcsot általában 10 mm vastagságban egyenletesen, a vízszintes és a függőleges fugákat teljesen kitöltve kell elteríteni. A leeső, elszenny

 

 

 

 

 

 

 

 

A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.