Sikafloor®-81 EpoCem > Öntöttpadló

Termékleírás

Epoxigyantával javított, háromkomponensű, cementbázisú öntöttpadló.

Alkalmazási terület

Gyors nedvességlezárásként (legalább 2 mm vastagságban) epoxi- és poliuretán-gyanta burkolatokhoz.
Önterülő öntöttpadlóként 1,5-3 mm vastagságban:

Termékelőnyök

Egyszerű felépítés

 

Szín: Betonszürke

Csomagolási egység:


Előreadagolt csomagolás 23 kg készkeverékhez (A +B + C komponens) Figyelem: Az A + B komponens megfelel a Sika Repair/Sikafloor EpoCem Mo-dul-nak. Előreadagolt csomagolás 4 kg kötőanyag (A + B komponens)
Előreadagolt csomagolás 40 kg kötőanyag (A + B komponens): 10 adag
C komponens: 19 kg-os zsák, raklap: 50 x 19 kg

 

Tárolási feltételek / eltarthatóság:


Felbontatlan eredeti csomagolásban, száraz helyen, +5 °C és +30 °C hőmérsék-letek között az A+B komponens legalább 12 hónapig, a C komponens 9 hónapig tárolható.
Az A+B komponens fagyérzékeny!
A C komponenst nedvességtől védjük!

Sűrűség (20 °C-on):


A komponens: 1,05 kg/dm3
B komponens: 1,03 kg/dm3
C komponens: 1,72 kg/dm3 (laza halmazsűrűség)
A+B+C komponens: 2,10 kg/dm3 (kész habarcs)

 

Rétegvastagság:


Legalább 1,5 mm
Legfeljebb 3,0 mm
(3-5 cm átmérőjű lyukakban max. 10 mm vastag legyen)

 

Széndioxid áteresztő képesség (μCO2):


Kb. 4168 MSZ EN 1062-6

 

Páraáteresztő képesség (μH2O)
Kb. 252 MSZ EN ISO 7783-2

 

Vízfelvétel (kg/m2h-½)
Kb. 0,02 MSZ EN 13580

 

Hőtágulási együttható
Kb. 15 · 10-6 °C-1 (-20 °C-tól +60 °C-ig) MSZ EN 1770

 


Nyomószilárdság

1 nap után 15 N/mm²
7 nap után 50 N/mm²
28 nap után 60 N/mm²

Húzó-, hajlítószilárdság
28 nap után kb. 11 N/mm²

Tapadószilárdság
(+20 °C/50% rel. páratart.)
7 nap után >1,5 N/mm² (100%-os betonszakadás)
28 nap után >4,0 N/mm² (100%-os betonszakadás MSZ EN 13892-8

Rugalmassági modulus – statikus, E
Kb. 20 00

 

Anyagfelhasználás


Alapozás:


Sika Repair/Sikafloor EpoCem Modul (A+B komponens), 200-300 g/m², az alapfelülettől függően. Ezt az alapozást alkalmazzuk, ha a Sikafloor-81 EpoCem beszórásra kerül, vagy öntöttpadlóval fogjuk ellátni (abban az eset-ben, ha az alapfelület erősen nedvszívó vagy erősen porózus, akkor Sikafloor-155 W-vel alapozzunk).
Sikafloor-155 W (A+B komponens) 10%-os vizes hígítással, 300-50 g/m², az alapfelülettől függően. Sikafloor-155 W-t használjunk abban az esetben, ami-kor nem szórjuk be a Sikafloor-81 EpoCem-et, mert nem lesz következő bur-kolati réteg. Sikafloor-155 W-t használjunk akkor is közbenső rétegként, ami-kor a Sikafloor-81 EpoCem rétegre Sikafloor-81/-82 EpoCem kerül.

Öntöttpadló:


Sikafloor-81 EpoCem(A+B+C komponens), kb. 4,5 kg/m², 2 mm-es rétegvastag-sághoz.
+8 °C és +12 °C, valamint +25 °C és +30 °C hőmérsékletek között a legjobb fel-dolgozhatóság érdekében a C komponens mennyiségét csökkentsük kb. 1-2 kg-mal.

 

Alapfelület minőségi követelménye:


A felületnek tisztának, olajtól, zsírtól, laza részektől és cementiszaptól mentes-nek kell lennie. Száraz, vagy mattnedves legyen; ne álljon rajta víz. A tapadószilárdság nem lehet kevesebb, mint 1,5 N/mm².

 

Feldolgozási feltételek


Alapfelület hőmérséklete:
Legalább +8 °C
Legfeljebb +30 °C

 

Anyag hőmérséklete:
Legalább +8 °C
Legfeljebb +30 °C

 

Relatív páratartalom
Legalább 20%
Legfeljebb 80%

 

Harmatpont
A feldolgozás és a kikeményedés közben tartsuk be a klímatikus követelménye-ket .
Feldolgozási utasítás

 

Keverés
A komponens : B komponens : C komponens = 1,14 : 2,86 : (17-19) tömegarány (a kívánt feldolgozástól és az alapfelület hőmérsékletétől függően)
Az A komponenst (fehér folyadék) röviden felrázzuk, és ezután a B kompo-nensbe borítjuk (polietilén kanna) és legalább 30 másodpercig erősen összeráz-zuk. A kötőanyag keveréket (A+B komponens) egy alkalmas edénybe (kb. 30 li-teres) töltjük és a C komponenst egy elektromos keverővel történő keverés köz-ben hozzáadjuk. Legalább 3 percig intenzíven keverjük.
Csak arra alkalmas keverőeszközöket használjunk (pl. Collomixer MK vagy kényszerkeverő).

 

 

Feldolgozási eljárás/eszközök:


Az alapozót hengerrel dolgozzuk fel. A pocsolyaképződést kerüljük (Az alapozó kiválasztását lásd az Anyagfelhasználásnál). A kész keveréket közepes lehúzó-val (gumi vagy fém) egyenletesen dolgozzuk fel. A feldolgozhatóságot a por-komponens könnyed variálásával tudjuk beállítani (lásd fent, a Keverésnél). Csökkenő alapfelületi hőmérsékletnél csökken a kráterképződés veszélye.

Habarcsgyártás:


Nagyobb egyenetlenségeknél vagy nagy lyukak kitöltésénél, melyek 3 mm-nél mélyebbek, a kész Sikafloor-81 EpoCem keveréket tüziszárított kvarchomokkal dúsíthatjuk.
Javasolt keverési arány: Sikafloor-81 EpoCem (A+B+C komponens) 23 kg
Előzetesen jól összekeverjük (3 perc)
Adalékanyag: Sikadur-509 (0,7-1,2 mm 5-10 kg
Sikadur-510 (2,0-3,0 mm) 5-10 kg

 

Kész keverék: 33-43 kg


Ahhoz, hogy elérjük a habarcs legjobb tapadását az alapfelülethez, alapozóként SikaTop-110 Armatec-et használjunk. A habarcsot nedveset a nedvesre mód-szerrel dolgozzuk fel.

 

Eszközök tisztítása:


A munkaeszközöket a munka után azonnal mossuk le vízzel. A teljesen kikemé-nyedett anyag csak mechanikusan távolítható el.

Feldolgozási idő


10 °C kb. 40 perc
20 °C kb. 20 perc
30 °C kb. 10 perc

 

Fontos tudnivalók


Minden műszaki adat, valamint a mechanikai és fizikai tulajdonságok ebben a Mű-szaki Adatlapban laborvizsgálatokon alapulnak. A kapott érték a befolyásunkon kívüli adott körülmények között a Műszaki Adatlapban felsorolt értéktől eltérhet.

 

 

Megjegyzések


-A keverékhez semmilyen körülmények között sem adjunk vizet!
-Amennyiben a Sikafloor-81 EpoCem-et nedvességlezárásként alkalmazzuk, a vastagságának a teljes felületen legalább 2 mm-nek kell lenni.
-A feldolgozást követően az anyagot 24 órán át (+20 °C-on) védeni kell az idő-járási hatások (eső) ellen.

 

Biztonsági előírások


Termékeinkkel végzett munka esetén a fontosabb fizikai, biztonságtechnikai, toxiko-lógiai és ökológiai adatokat a termékekre vonatkozó biztonsági adatlapokban meg lehet találni. A veszélyes anyagokra vonatkozó rendelkezéseket be kell tartani.

 

A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.