Pigrol Időjárásálló festék K60

Jellemzők:

TÍPUS Selyemfényű, színezett emulziós festék fa- és egyéb felületek fedésére; bel- és kültéri használatra egyaránt alkalmas; gyorsan szárad; időjárásálló képességét sok éven át megőrzi. Tökéletes tapadást biztosít új és régi fafelületeken egyaránt, továbbá sima, nem vízáteresztő felületeken is.
ALKALMAZHATÓSÁG Tetőfödémre, gerendákra, széldeszkákra, fakeretekre, falborításokra és ablakredőnyökre. Fakapukra és istállóajtókra, ültetvényes faládákra, kerítésekre, kaptárokra. Horganyzott vagy műanyag csatornákra és vízelvezetőkre, színesfémből vagy galvanizált fémből készült garázsajtókra és kerítésekre. Kültéri használatra, a ház alapzatának vakolatára, falazatokra, cement felületekre.
FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT Tetőfödémre, gerendákra, széldeszkákra, fakeretekre, falborításokra és ablakredőnyökre. Fakapukra és istállóajtókra, ültetvényes faládákra, kerítésekre, kaptárokra. Horganyzott vagy műanyag csatornákra és vízelvezetőkre, színesfémből vagy galvanizált fémből készült garázsajtókra és kerítésekre. Kültéri használatra, a ház alapzatának vakolatára, falazatokra, cement felületekre.

 

 


Bázis festék A és C
Színskála

8 előrkevert szín: fehér/perlweiss, sötétbarna/dunkelbraun, vörösesbarna/rotbraun, mustársárga/ginster, ezüstszürke/silbergrau, brasil barna/brasil, fekete/schwarz, sötétzöld/moosgrün 

Továbbá a színkeverő rendszer által kidolgozott kódok alapján 60 színkód.

Fényességi fokozat selyem fényű
Fedőképesség 7-8 m2/liter/réteg (A valódi fedőképesség függ a festendő felület minőségétől, nedvszívó képességétől és a felhordás módjától.)

Kanna méretek 0,75L; 2,5L
Hígító víz
Tárolás Eredeti, szorosan zárt csomagolásban, száraz, hűvös, jól szellőző helyen, hőtől, direkt napfénytől védve tárolandó. Fagytól védendő. 
Száradási idő (20°C-on és 65%-os relatív páratartalom mellett) Száraz kb. 1 óra múlva. A második réteg az első réteg száradása után vihető fel. az időjárás viszontagságainak különösen kitett felületekre kerülhet egy harmadik réteg is. A színmintának megfelelő árnyalat száradás után jelenik meg. 
időállóság Jó.
mosásellenállóság Ellenáll minden hagyományos mosószernek.
Kopásállóság Jó.
Fénytűrés Jó.

 

 

 

Előkészítés A festendő felület legyen száraz (a fa relatív nedvességtartalma legyen max. 18%), tiszta, a portól, a gyantától, a zsíros, olajos, a viaszos és egyéb szennyeződésektől mentes. A laza, lepergő festékrétegeket teljesen el kell távolítani.
Felvitel Használat előtt alaposan keverje el a festéket. Száraz és elhasználódott felületekre kenjen fel egy réteg hígított Időjárásálló festéket – 9 rész festék, 1 rész víz –, majd fedőrétegnek vigyen fel hígítatlan Időjárásálló festéket. Szórásnál hígítsa a festéket 10%-ban vízzel. 
Ne alkalmazza a festéket +5 °C alatt. Alacsony hőmérséklet esetén (beleértve a festett felület hőmérsékletét), illetve ha a hőmérséklet száradás közben megközelíti a fagyhatárt, zavaros szín és csíkok alakulhatnak ki. Hasonló módon, kerülje az ecsetelést direkt napsütésben, illetve napsütötte felületre, mert az rossz eredményekhez vezethet és a festett felületen nem kívánt vékony réteg alakulhat ki. 
FIGYELEM! Hőre lágyuló tulajdonsága miatt az ablakok és ajtók illesztékeire ne használja a festéket. 
Felvitel A kezelendő felülettől függően az alábbi tulajdonságokra kell figyelni: 

Fa 
Szivárgó fagyanta miatt a festék megemelkedhet, ezért azt el kell távolítani. Az eltávolítást követően mossa le a fafelület nitro hígítóval. A rozsdás szögeket, vas alkatrészeket először rozsdagátló alapozóval kell kezelni. 
Az időjárás viszontagságainak közvetlenül kitett fafelületek, különösképpen a gombásodásra hajlamos puhafák esetén javasoljuk Valtti Valtti Akvibase+ termékekkel való előkezelést. 
Ezután kenjen fel 2 réteg hígítatlan PIGROL-Időjárásálló festéket. 
Az alapozás tökéletes és teljeskörű favédelmet biztosít, amely növeli mind a festékréteg, mind a fa tartósságát. 
A PIGROL-Holz-Isoliergrund terméket a PIGROL-Időjárásálló festék előtt kell felvinni, így védelmet biztosít a fanedvek szivárgása ellen, továbbá a tartósító sók miatti elszíneződés, a fakátrány, a nikotinfoltok, a vízfoltok, a korom, az aszfalt és a bitumen által okozott károk ellen. 

Fém 
Minden rozsdásodó anyagot előkezelni kell rozsdagátló alapozóval. Távolítsa el az olajos vagy horganyzott maradványokat az új horganyzott lemezekről egy ammónia kötésű tisztító segítségével, felületaktív anyaggal + dörzsanyaggal (erős univerzális tisztító, súrolópor), majd mossa le vagy gőzzel tisztítsa meg alaposan. Ezután érdesítse meg kicsit a felületet egy finomszálú drótszivacs segítségével – de ne használjon csiszolópapírt. Hagyja hosszabb ideig száradni. 

Pala, vakolt felület, beton, falazat 
Az újonnan vakolt felületek legyenek légszárazak, a vakolást követően teljen el legalább 3 hét. Minden javított vakolt felületet érdemes savval maratni. 
Homokvakolt vagy nem festhető felületeket az oldószeres PIGROLAN-Tiefgrund TB termékkel kell előkezelni, a használati utasításnak megfelelően. 
A rozsdásodó vas felületeket rozsdagátló alapozóval kell előkezelni. Világos színek esetén, amennyiben szükséges, ellenőrizze a vakolatot, hogy nem maradt-e rozsdásodó vasat tartalmazó homok rajta. 
Azon felületeket, ahol kivirágzás történt kalcium-karbonát, salétrom vagy hasonló vegyületek jelenlétének köszönhetően, savval kell maratni. 
A mohákat és gombásodásokat el kell távolítani, majd a felületet PIGROTAN-nal kell előkezelni. A szennyeződéseket és a visszamaradt emulziót teljesen le kell mosni. 

Újra alkalmazás 
Ha már a szennyeződések és a por el lett távolítva, a PIGROL-Időjárásálló K60 festéket mindenféle különleges előkészület – mint például csiszolás, dörzsölés vagy kaparás – nélkül bármikor újra lehet alkalmazni. 
A PIGROL-Időjárásálló festékkel még régi, elhasználódott rétegekre is minden nehézség nélkül rá lehet festeni, legyen az fakátrány, olajfesték, lakk, pác vagy emulzió. A sima, fényes felületeket előbb le kell csiszolni a PIGROL-Időjárásálló alkalmazása előtt. 
A teljesen megrepedt, pattogzó festékmaradványokat teljesen el kell távolítani (harántos tapadási teszt), hogy ne akadályozzák a festék újrafelvitelekor a tapadást. 
Ismeretlen jellegű régi festékrétegeken mindig végezzen próbafestést. 
A PIGROL-Holz-Isoliergrund termék ideális ragasztó alapozó. 
Világos színű festékek felvitelekor azt javasoljuk – technikai tudásunk jelenlegi állása szerint –, hogy mindig alkalmazza a PIGROL-Holz-Isoliergrund terméket előrétegként a felületen annak érdekében, hogy megakadályozza a színezett váladékok kiszivárgását a fából, és hogy a sók, stb., ellen védelmet biztosítson. 
Szerszámok tisztítása Szappanos vízzel, a festés után azonnal.

 

gyári színek:

 

Színhitelességi nyilatkozat

Az ezen a honlapon található színek a valódi festékszíneket jelenítik meg. Arra törekszünk, hogy a képernyőn látható színek a lehető legjobban megközelítsék azokat a színeket, amelyeket majd ön is használni fog. Sajnos a pontos egyezést nem tudjuk garantálni, mivel a fényképek és színminták színei az ön képernyőjének beállításától és felbontásától függően változhatnak.

Ez az honlap segít önnek elképzelni a kívánt színösszeállítást, de mielőtt nagy mennyiségben vásárol festékeinkből, mindig ellenőrizze a festéket.

 

 

Színkeverőgéppel keverhető színek:

Színhitelességi nyilatkozat

Az ezen a honlapon található színek a valódi festékszíneket jelenítik meg. Arra törekszünk, hogy a képernyőn látható színek a lehető legjobban megközelítsék azokat a színeket, amelyeket majd ön is használni fog. Sajnos a pontos egyezést nem tudjuk garantálni, mivel a fényképek és színminták színei az ön képernyőjének beállításától és felbontásától függően változhatnak.

Ez az honlap segít önnek elképzelni a kívánt színösszeállítást, de mielőtt nagy mennyiségben vásárol festékeinkből, mindig ellenőrizze a festéket.

 

 

Veszélyes anyag tartalom: Nafta (ásványolaj), hidrogénnel kezelt nehéz frakció 25-50% Metiletilketoxim < 1% R10 Kevésbé tűzveszélyes R66 Ismételt expozíció a bőr szárazságát és repedezését okozhatja S2 Gyermekek kezébe nem kerülhet S16 Gyújtóforrástól távol tartandó - Tilos a dohányzás S23 A keletkező gőzt/permetet nem szabad belélegezni S51 Csak jól szellőztetett helyen használható S62 Lenyelés esetén hánytatni tilos: azonnal orvoshoz kell fordulni és megmutatni az edényzetet vagy a címkét. A termékről biztonsági adatlap kérhető.

 

 

A hígításmentes oldatot nem szabad a csatornába, sem a hulladékkezelés vízrendszerbe, illetve a földbe ereszteni. A folyékony hulladékot a veszélyes hulladékok lerakóhelyére kell szállítani. Az üres, száraz dobozok újra feldolgozhatók, vagy ennek hiányában hagyományos szemétlerakó helyre szállíthatók.

 

 

A fent említett információk laboratóriumi vizsgálaton és gyakorlati tapasztalaton alapulnak, amelyeket a termékismertetőben megadott időpontban ellenőriztek. A termék minőségét gyári rendszerünk garantálja, amely megfelel az ISO 9001-es minőségbiztosítási rendszernek és az ISO 14001-es környezetvédelmi követelményeknek. Mint a termék gyártója, a termék javaslatainktól eltérő vagy nem megfelelő módon történő használatából adódó sérülésekért nem vállalunk felelősséget.
A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők!  A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.