biopin Fakonzerváló (Holzwurmfrei) favédőszer 

 

A nyílt pórusú biopin Fakonzerváló gomba elleni védelemhez és rovarok elleni támadáshoz. Biztosítja a védelmet beltéri, fedett kültéri és nedves helyiségekben.

Felhasználási terület:
 Megakadályozza a gomba- és rovarfertőzést és gátolja a kékülést okozó gomba elszaporodását. Farontó férgek elleni fertőzés megelőzésére és védelmére. Régi fa felületek restaurálásánál. Víznyomásnak nem áll ellen. Hatása révén a fa felismerhetetlen a kártevők számára.

Összetétel:
 Víz, alumíniumoxid, kovasav, káliumpalmitát, magnéziumoxid, kálium-klorid, zsírsav.

Szín:
 színtelen

Tárolás:
 Jól lezárva, száraz, gyermekektől jól elzárt helyen. Hűvös és fagymentes helyen.

Eltarthatóság:
 Zárt állapotban, legalább 5 évig eltartható.

Kiszerelés:
 0,75 l. 2,5 l.

VOC tartalom:EU határértéke: 30 g/l. Ez a termék legfeljebb

Felhasználás:
 Kenéssel, permetezéssel: kb. 100 ml/m2 rétegenként. Legalább két réteg szükséges.

Száradási idő:
 További kezelés 24 óra múlva ha a fa teljesen száraz.

Előkészítés:
 A legjobb eredmény érdekében kérjük minden felhasznált termék adatlapját olvassa el. Az alap száraz, szilárd, tiszta, por, zsírmentes, kezeletlen és nedvszívó kell hogy legyen. Használat előtt alaposan fel kell keverni. Meg kell határozni a fertőzés helyét a kezelés megkezdése előtt. A rovarfertőzés feltárásához fúrt lyukakat gondosan teljes mértékben impregnáljuk pl. egy eldobható fecskendő segítségével.

Felületi elvárások:
 A felület legyen száraz, por- és zsírmentes.

Feldolgozás:
 Környezeti és felületi hőmérséklet legalább 10 °C. Kenéssel, permetezéssel, merítéssel vagy impregnálással.

Kezeletlen vagy nedvszívó felületek esetén:
 Kenéssel, permetezéssel. Legalább két réteg szükséges: a hatás akkor megbízható, ha legalább 2-3 réteget viszünk fel. A repedéseknél körültekintően kell eljárni és alaposan át kell kenni a felületet. A permetezésből származó veszteségeket figyelembe kell venni. Merítési és impregnálási feltételek: átitatódás ideje legalább 30 perc. Nedves fa esetén legfeljebb 24 óra. Rovarfertőzöttség esetén: minden látható lyukat töltsünk fel biopin Fakonzerváló.

Felújítás:
 Utókezelés: amennyiben a felületet újra kell kezelni, győződjön meg arról, hogy a biopin Fakonzerváló alkalmazták-e a teljes felületre és hogy a felület tökéletesen száraz-e. Ha szükséges, akkor a kristálykirakódásokat ecsettel vagy nedves ruhával távolítsa el. Beltérben valamennyi olaj- és viaszbázisú biopin termékkel tovább lehet kezelni. Kültérben a biopin időjárásálló termékekkel továbbkezelhető.

Hígítás és szerszámtisztítás:
 Feldolgozáskész; tiszta vízzel és növényi szappannal.

Biztonsági figyelmeztetés:
 A biztonsági tudnivalókat a termékre vonatkozó biztonsági adatlap tartalmazza.

Általános figyelmeztetés:
 Viseljen gumikesztyűt. Permetezés esetén viseljen hiteles légzésvédő eszközöket. A természetes festékeket gyermekek elől el kell zárni. Ne juttassuk talajba, szennyvízbe. Ne használjon acélgyapjút a csiszoláshoz, mert fekete lesz a festés.

Hulladékkezelés:
 A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassuk a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdobozt szelektíven kell a megfelelő hulladéktárolóba tenni.

 

 

 

Barkácstippek

 

 





A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.