biopin Padlóápoló-tisztító olaj

 

biopin Padlóápoló-tisztító olaj növényi olajokból és viaszokból álló, nagyon jó szennyeződés oldó tulajdonságokkal rendelkező olaj fa járófelületekhez. Csiszolás nélkül egy művelettel lehet a fa járófelületet tisztítani és újra impregnálni. Oldószermentes.

 

Felhasználási terület: Erősen szennyezett, felújításra szoruló olajozott vagy viaszolt (festett felületekre nem alkalmas), padlók ápolására, tisztítására.

Szín: színtelen

Kiszerelés: 2,5 l.

Felületi kívánalmak:
 Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek kell lennie. Nyers alapokat gondosan átcsiszolni. A járulékos anyagban gazdag fák esetében próbakezelést kell végezni.

Hígítás: Feldolgozáskész; szükség esetén biopin Hígítóval hígítható.

Feldolgozás: Használat előtt alaposan keverje fel. Feldolgozási hőmérséklet legalább 15 °C. A biopin Padlóápoló-tisztító olajat 3-5 m 2-re öntsük ki a padlóra és padlópolírozó géppel (zöld paddel, 180-as) oszlassuk szét és dörzsöljük be a felületbe. A szennyezett felületet pormentesen csiszolja és a felületet átdörzsöli. A felületen maradó szennyezett olaj könnyen eltávolítható gumilehúzóval vagy ronggyal. Ezután egy nem szöszölődő ruhával vagy polírpaddal (fehér) átpolírozzuk. Kisebb felületek kézzel is elkészíthetőek.

Száradási idő: kb. 4 óra múlva porszáraz, teljes száradás 24 óra múlva.

Frissítés:
 Ha frissíteni szeretné a felületet bármikor, egy ruhával vékonyan kezelje át a felülete. Ha szükséges kezelje biopin Természetes keményolajjal vagy biopin Keményviaszolajjal.

Szerszámtisztítás: Használat után biopin Hígítóval tisztítjuk.

Biztonsági figyelmeztetés:
 A biztonsági tudnivalókat a termékre vonatkozó biztonsági adatlap tartalmazza.

Általános figyelmeztetés: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van a felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítani kell a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítsük ki száradni vagy áztassuk vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye.

 

 

 

Barkácstippek

 

 





A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.