Biopin spalettaolaj/ Biopin Fensterladenöl

 

biopin Spalettaolaj egy színtelen víztaszító, speciális olaj viharvert, megfakult vagy kopott kültéri felületek számára. Mélyen beszívódik az alapba, ezáltal nagy ellenálló képességet képez az időjárási viszonyokkal szembeni. Biocidmentes, légzésaktív.

Felhasználási terület:
 Lazúrozott vagy festett redőnyök, garázskapuk, kerítések stb. felfrissítésére valamint  fafelületek alapozásához további felületkezelések előtt mint pl.: lakkozás és lazúrozás kültérben. Gyermekjátékra alkalmazható: EN 71/3 szabvány alapján.

Összetétel:
 Kötőanyag: polimerizált növényi olajok, zsírsavak és gyanták. Oldószer: izoalifát.    

Segédanyagok:
 ólom-és báriummentes szárítóadalék.

Szín:
 színtelen

Tárolás:
 Jól lezárva, száraz, gyermekektől jól elzárt helyen. Hűvös és fagymentes helyen.

Eltarthatóság:
 Zárt állapotban, legalább 4 évig eltartható.

Kiszerelés:
 0,75 l. 2,5 l. 10 l.

Felhasználás:
 70-80 ml/m2 rétegenként. A fa felületi tulajdonságainak és szívóképességének függvényében. A fa bütüje különösen az első réteg felvitelénél nagyobb mennyiséget szív magába.
Száradási idő: 20 °C-on, közepes páratartalomnál 6-8 h múlva porszáraz, újrafesthető. Erősen átitatott alapok tovább megmunkálása 1-2 nap múlva.

VOC besorolás:
 Az olajok és viaszok nem tartoznak a rendelet hatálya alá.

Alkalmas alapfelületek:
 Kezeletlen vagy olajozott fák.

Felületi kívánalmak:
 Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek kell lennie.

Feldolgozás:
 Feldolgozási hőmérséklet legalább 8 °C. Kenéssel vagy merítéssel. Vékonyan és egyenletesen.

Hígítás:
 Feldolgozáskész, szükség esetén biopin Hígítóval hígítható.

Előkezelés:
 A gyantagazdag és trópusi fákat biopin Hígítóval át kell dörzsölni. A régi felületeket le kell tisztítani és hagyni megszáradni.

Kezeletlen fafelületek alapozása:
 Az alap nedvszívó képességétől függően 1-2 réteg biopin Spalettaolajat viszünk fel. A be nem szívódott olajat kb. 15 perc múlva a felületen eloszlatjuk, bedolgozzuk.

Régi felületek felfrissítése:
 Egyszer biopin Spalettaolajjal, erősen kopott felületek esetében kétszer vékonyan.

Szerszámtisztítás:
 Használat után biopin Hígítóval.



 

 

 

Termékeinkkel végzett munka esetén a fontosabb fizikai, biztonságtechnikai, toxikológiai és ökológiai adatokat a termékekre vonatkozó Biztonsági Adatlapokban meg lehet találni. A veszélyes anyagokra vonatkozó rendelkezéseket be kell tartani.

Biztonsági intézkedések: A biztonsági tudnivalókat a termékre vonatkozó biztonsági adatlap tartalmazza.

Általános figyelmeztetés: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van a felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítani kell a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítsük ki száradni vagy áztassuk vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye.

Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassuk a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdoboz újrafelhasználható vagy szelektíven kell a megfelelő hulladéktárolóba tenni.

 

 

 

További szakmai segédletért kérjük tekintse meg a következő oldalunkat :

 

 


A folyékony hulladékot a veszélyes hulladékok lerakóhelyére kell szállítani. Az üres, száraz dobozok újrafeldolgozhatóak vagy ennek hiányában hagyományos szemétlerakó helyre szállíthatók.




A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők!  A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.