Beltéri díszléc DECOSA, A40

A hagyományos gipszstukkó elemek felváltására kifejlesztették és Nyugat-Európában már széles körben alkalmazzák a polisztirolból és poliuretánból készült díszítőelemeket. A nagy elemválaszték korlátlan variációs lehetőséget teremt, hagyományos és modern lakások, középületek kidíszítésére, felújításokhoz és új építkezésekhez egyaránt. A polisztirolból és poliuretánból készült díszítőelemek alkalmazásának előnye a gipszelemekkel szemben: Az elemek könnyűek, rugalmasak, zsugorodásmentesek, nem vetemednek. Könnyeden, gyorsan ragaszthatók (20m/óra, vagy akár ennél rövidebb idő alatt) házilagosan felrakhatók. Vizes diszperziós festékkel színezhetők, aranyozhatók. A gipsz nedvesítésével és csiszolásával járó szennyeződés, porképződés teljesen elmarad. A polisztirol elemek alkalmazása a gipsz-technológiával szembeállítva a díszítési költségeket 10-15%-al csökkenti.

Már egy egyszerű holker díszléccel is sokkal hangulatosabbá válnak a belső terek.
Belsőépítészet, lakásfelújítás szinte elengedhetetlen terméke. Fehér polisztirolból készült holker díszléc (stukkó). A díszléc hátsó fele ki van könnyítve, így a sarok egyenetlensége esetén is könnyen felragasztható, az erre való vizes bázisú ragasztóval. Ezáltal nem csak az egyenetlenségeket tudjuk eltüntetni, hanem akár vezetékeket, szerelvényeket is. Ezekkel a holker díszlécekkel eltakarhatja a függönyt, tartósínt, és rejtett világítás is készíthető.
Díszléc festése vizes bázisú falfestékkel tetszőleges színben festhetjük.

Az előnyök áttekintése

 

Nem komplikált

Termékeinket a festők és kültéri vakolók szakmája nagyra becsüli a magas minőségi színvonala miatt. Ennek alapját az adja, hogy a képzett szakemberek termékeinket gyorsan és precízen alkalmazhatják.
Az egyéni építők ezzel szemben „csináld magad“- termékskálánk könnyed feldolgozhatóságát dicsérik.

 

Megvilágítási lehetőségek széles tárháza

Megvilágítási lehetőségeink tárháza lehetővé teszi az Ön számára a terek fényének tökéletes elrendezését közvetlen, vagy közvetett megvilágítás alkalmazásával. Kreativitásának kibontakozását semmi nem gátolja.

 

Ellenáll a nedvességnek

Legtöbb termékünk alkalmas nedves terekbe való alkalmazására, így felszerelhetők fürdőszobákban, vagy uszodákban. A küllem és az anyag számára ez nem rejt veszélyeket.

 

Számos stílusirányzat lehetősége

Széles termékskálánk lehetővé teszi minden stílusirányzat kedvelője számára, hogy lakásának egyedi és egységes stílusú megjelenést kölcsönözzön. A romantika szerelmeseitől az egyszerű stílusok kedvelőiig mindenki megtalálja termékeink között a magának valót.

 

 

 

Gérvágó láda használata

 

Belső sarokelem díszléchez:

 

A díszlécekhez való sarokelemek gérvágó láda segítségével a legegyszerűbb módon gérbe vághatók.

 

 

A díszléceket mintázatukkal felfele a mennyezeti, illetve a fali oldalt figyelembe véve helyezzük be a gérvágó ládába.


A jobb oldali profil részt bal oldali vágásiránnyal, a bal oldali profil részt jobb oldali vágásiránnyal fűrész segítségével vágjuk el.

 

 

Külső sarokelem díszléchez:

A jobb oldali profil részt jobb oldali vágásiránnyal, a bal oldali profil részt bal oldali vágásiránnyal, fűrész segítségével vágjuk el.

 

 

 

 

 

ÖTLETEK A FESTÉSHEZ

 

Színezés egy kicsit másként:

A polisztirol és poliuretán díszlécek oldószermentes diszperziós festékkel mind a felragasztás előtt mind pedig utána a kívánt színre átfesthetők. Az ecsettel vagy hengerrel történő teljes átfestés mellett a felragasztás előtt egyszerű ötletek segítségével dekoratív hatásokat érhetünk el a díszléceken.

Antikolás:

Ahhoz, hogy dekoratív színhatást érjünk el, nyomkodjuk egy nedves sűrűsörtéjű ecset hegyét a teljesen átfestett díszléc felületének.

Márványozás:

Egy nedves, összegyűrt kendőt nyomogassunk a már teljesen átfestett felületre. Az így elkészített márványozott mintázat elegáns színhatást kelt.

Törlés:

A teljes felületre felvitt festéket utólag egy kendő segítségével a felső kontúrrétegről letöröljük. Az így kialakított világosabb kontúrrészekkel érdekes háromdimenziós optikát érhetünk el.




 

 

Rozetták:

 

A felületnek tisztának, száraznak, szilárdnak, simának és teherbírónak kell lenni.

Határozzuk meg a rozetta helyét a mennyezeten és jelöljük meg egy ceruzával, vágjuk ki a rozetta közepét, hogy a lámpa vezetékét ki tudjuk húzni.

Tisztítsuk meg a rozetta hátoldalát és kenjük be vékonyan a javasolt Decosa-ragasztóval.

Tegyük fel a rozettát a kívánt helyre és tartsuk ott, míg a ragasztó meg nem szárad.

Az esetleg túlfutott ragasztót azonnal töröljük le nedves szivaccsal.

Polisztirol rozetták festéséhez oldószermentes diszperziós festéket, poliuretán rozettákhoz pedig tetszés szerinti festéket használunk.

 

Díszelemek:

Felhelyezés a rozettákhoz hasonlóan.
Polisztirol rozetták festéséhez oldószermentes diszperziós festéket, poliuretán rozettákhoz pedig tetszés szerinti festéket használunk.

Antikolás:

Ahhoz, hogy dekoratív színhatást érjünk el, nyomkodjuk egy nedves sűrűsörtéjű ecset hegyét a teljesen átfestett díszléc felületének.

Díszítőfestés:

Az alapszín megszáradása után különböző díszítőszínek fokozzák a rozetták dekoratív megjelenését.

Aranyozás:

Utolsó műveletként az arany pasztával történő díszítés kihangsúlyozza a rozetták eleganciáját.

 



 


 

 



A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.