Toscana Color - színes , dörzsálló falfesték

 



Vizes diszperziós beltéri falfesték, mely kivalló fedőképességű, egy de maximum kettő rétegben már teljes takarást biztosít. A bevonat jó lég- és páraáteresztő, lemosható, dörzsálló és könnyen tisztítható. Dekoratív megjelenésű, matt, tartós felületet biztosít. Környezetkímélő, az egészségre ártalmas anyagokat nem tartalmaz. A termék a Toscana színkártya alapján színezhető.

 



Felület előkészítése

A Toscana Color beltéri falfesték felhordása előtt a pergő, fellazult laza rétegeket el kell távolítani, az esetleges vakolathibákat ki kell javítani. Festés előtt, ha szükséges a falfelületet gletteléssel kell kiegyenlíteni (pl. Falon porglettel). A nagyon porózus, nedvszívó és nem homogén falazatoknál a festés előtt szükséges mélyalapozó (pl. Toscana univerzális alapozó) alkalmazása is.

Felhordás

A Toscana Color színes beltéri falfesték felhordásához ajánlott a rövidszőrű teddy henger, mely alkalmazása esetén optimális a termék fedőképessége, kiadóssága. A festék max. 10% vízzel hígítható. A színezett termék színhatását, a kiválasztott szín megfelelőségét célszerű először próbafelületen ellenőrizni. Különböző gyártási dátumú kiszerelések esetén a színhomogenitás érdekében, az egybefüggő felületekhez szükséges teljes anyagmennyiséget homogenizálni kell.

 

 


 

 

Vizes diszperziós mûgyanta kötõanyagot tartalmazó, jól színezhetõ, enyhe jellegzetes szagú, dörzsálló, lemosható beltéri festék, mely csepegés mentesen felhordható. Egy vagy maximum két rétegben felhordva kiváló fedõképességû, teljes takarást biztosít, lég- és páraáteresztõ. A Toscana Color alapszínei és bázis festékei egymással jól
keverhetõk. A Toscana színkeverõ program további 1110 színárnyalatot tesz lehetõvé.

Alkalmazható beltérben beton, régi és új vakolt felületek, gipszkarton, farost valamint üvegszálas, illetve fûrészporos tapéták festésére.

Szín: pigmenttôl függ
Szag: enyhe jellegzetes
Sûrûség (20°C-on): 1500-1600 kg/m3
VOC tartalom (A/a) max. 30 g/l
pH: 8-9

 

Felhordási hõmérséklet: +5 - +30 °C között
Száradási idõ: 20 °C-on, 55- 60% relatív páratartalom mellett kb. 2- 3 óra.
A munkaeszközök a festék száradása elõtt vízzel tisztíthatók.
Kiadósság: kb. 13-14 m2 /liter

MUNKAVÉDELEM, TÛZVÉDELEM
A szakma területére vonatkozó általános védõ- és higiéniai intézkedéseket betartva, a munkavégzés az egészséget nem veszélyezteti.
Tûzveszélyességi osztály: „Nem tûzveszélyes”, jelzése „E”

EGÉSZSÉG- ÉS KÖRNYEZETVÉDELEM
Vizes bázisú, környezetkímélô termék. Veszélyes anyagot az egészségre veszélyes koncentrációban nem tartalmaz. A vonatkozó rendelet alapján veszélyesség szempontjából megjelölésre nem kötelezett. A bôrre került anyagot bû vízzel mossuk le. Ha szembe kerül, folyó- vízzel öblítsük ki. Az átnedvesedett ruházatot cseréljük le.
Kiömlése esetén folyadékmegkötô anyaggal (pl. homok, fûrészpor) itassuk fel.
A készítmény feleslegessé, vagy felhasználásra alkalmatlanná vált maradéka kikeményedés után, a 16/2001 (VII.18) KöM rendelet szerint, veszélyesnek nem minûsülô építési hulladékként kezelhetô.

EWC-kód: 17 09 04
Ártalmatlanítása ennek megfelelôen történjen. A hulladékká válás elkerülése érdekében törekedjünk a termék maradéktalan felhasználására, illetve biztosítsuk a minôségét megóvó, elôírt tárolási feltételeket.

CSOMAGOLÁS, TÁROLÁS, SZAVATOSSÁG
Csomagolás: 2,5 literes és 5 literes mûanyag vödör
Tárolás: eredeti, bontatlan csomagolásban, fedett hûvös helyen, +5 °C fölötti hômérsékleten.
A termék FAGYVESZÉLYES!
Szavatossági idô: az elôírt tárolás esetén, a gyártástól számított 24 hónap

 

 


 

 

További szakmai segédletért kérjük tekintse meg a következő oldalunkat :

 

 


A folyékony hulladékot a veszélyes hulladékok lerakóhelyére kell szállítani. Az üres, száraz dobozok újrafeldolgozhatóak vagy ennek hiányában hagyományos szemétlerakó helyre szállíthatók.



 

Termékismertetõnk legjobb tudásunk szerint 2010 májusában készült, és az újabb ismertetõ megjelenéséig érvényes. A változtatás jogát fenntartjuk! Vevõszolgálatunk személyes, írásbeli és telefonos érdeklõdés esetén is készséggel ad felvilágosítást. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a termék felhasználásával kapcsolatban garanciális igények csak a jelen kiadvány elõírásainak betartása esetén érvényesíthetõk. Szakemberek számára készült termék! A termék felhasználásához szükséges a megfelelõ építõipari szakma szabályainak ismerete és betartása. A felhasználó
elõzetesen gyõzõdjön meg arról, hogy a termék, a kívánt felhasználásra alkalmas-e. A termékismertetõben leírt felhasználástól eltérõ alkalmazás esetén, minden esetben egyedül a felhasználó felelõs a következményekért.
Termékismertetõinket és aktuális árlistánkat megtekintheti a www.kemikalrt.hu címû honlapon.