Tetőfóliák

Jellemzők:

 

Minden tetőfólia alapfeladata a szigetelőanyag megvédése a cserepek közötti réseken beszivárgó nedvességtől, porhótól, portól valamint a lakótérben keletkező párától. Emiatt tetőfólia használata szükséges mind a szigetelőanyag külső, mind pedig a belső felén.

 

A tetőfóliák típusai:

Páraáteresztő képességük szerint: párazáró tetőfólia, párafékező tetőfólia, valamint páraáteresztő tetőfólia.

hővisszaverő képességük szerint: hővisszaverő tetőfólia és nem hővisszaverő tetőfólia.

A tetőfóliák alkalmazhatóak:

- közepes és meredek hajlású, kéthéjúhidegtetők kéményhéjalása alá 
alátétrétegként, mely a porhó, por,
visszatorlódó csapadékvíztetőtérbe való bejutását korlátozza, illetve  
akádályozza meg.
- szerelt falszerkezetekben.

Tetőfóliák

Páraáteresztő tetőfólia

Sok különböző magas tető létezik – a leghelyesebb megoldás hozzájuk a legnagyobb biztonságot, megbízhatóságot és energiatakarékosságot nyújtó Delta tetőfóliák használata. A tetőalátétfóliák, alátétfedések és deszkázatra fektethető alátétfedések területén .Minden tetőkonstrukcióhoz ajánlható alátétfólia – páraáteresztő tetőfólia, légzáró és párafékező fólia kombináció, amely az adott elvárásokat a legjobban megfelel.

Páraáteresztő tetőfólia melynek oldalán öntapadó ragasztósáv található, Szélzáró kivitelben gyártott.
Anyaga: páraáteresztő poliuretán réteggel kombinált poliészterflíz , hővisszaverő felülettel és öntapadó ragasztósávval ellátva Tulajdonságok: a mindenkori levegőcsereértéket 30%-kal csökkenti, minek eredményképpen a fűtésköltség akár 9%-kal is kisebb lehet. A sugárzó hő 50%-át is visszaverheti. Felhasználás:  A védőfólia eltávolítását követően, a széleket csak összenyomja, és azonnal fektethető.

Tetőfedési alátét fóliák alkalmazástechnikai útmutatója:

Az alátétfóliát a fa fedélszerkezet szarufáinak tetejére szegezéssel kell rögzíteni min. 2 cm-es belógással. A szarufára rögzítést végigfutó rögzítő – távolságtartó ellenléccel kell biztosítani. az alátétfólia a hőszigetelésre közvetlenül nem építhető be. Az alátétfóliát az eresztől indulóan, a szaruállásokra merőlegesen kell fektetni. Az átfedéseket 10 cm átlapolásokkal kell biztosítani. Az alátétfóliát szarufára történő kivitelezésnél csak a szarufák fölött lehet toldani.
az eresznél az alátétfóliát úgy kell kialakítani, hogy az esetlegesen azon kifolyó csapadékvíz, csurgalékvíz a homlokzatot, ereszt, párkányt nem áztathatja. az alátétfóliával készülő tetők átszellőzésének lehetőségét a keményhéjalás és az alátétfólia, valamint a fólia és az alkalmazott szigetelőanyag között is ki kell alakítani és a megfelelő mértékű átszellőzést minden légrétegnél biztosítani kell. a tetőfedésen átvezetett kémények, szellőzők stb. fémlemez-szegélyezéssel készülő szerkezeti kialakítása esetén az alátétfóliát a fémlemez-szegély tervezett magasságáig fel kell vezetni és azt mechanikai módon, vagy ragasztással kell rögzíteni. az alátétfóliát a tetőfedés fémlemez kiegészítő szerkezetei alatt is át-, ill. fel kell vezetni. az alátétfólia kivitelezését úgy kell megtervezni, szervezni, hogy a tető teljes lezárásáig a szél a fólia alá kapva azt ne károsítsa. az alátétfólia beépítését követően max. 1 hónapon belül a keményhéjalást is el kell készíteni. Az alátétfólia önálló fedésként nem alkalmazható!
Tűzveszélyesség: a tetőfedési alátétfóliák a mérsékelten tűzveszélyes „D” osztályba tartoznak. Figyeljünk arra, hogy legalább 10 cm szélességű átlapolásokat alkalmazzunk!

 

 

Legnépszerűbb termékek:

SOLFLEX NYÁR hővisszaverő fólia
SOLFLEX TÉL hővisszaverő belső párazáró fólia
SOLFLEX LÉLEGZŐ hővisszaverő tetőfólia
SOLFLEX HŐTÜKÖR  hővisszaverő fólia radiátor mögé
SOLFLEX PARKETTA ALÁTÉT alátétfólia parkettához
SOLFLEX PADLÓ padlófűtés alátétfólia
SOLFLEX TŰZGÁTLÓ 600 C-ig tűzgátló fólia
A termékek fő felhasználója az építőipar. A felhasználás során nemcsak jelentős energiamegtakarítás érhető el, hanem komfortérzet javulás is. A Solflex fóliák hathatósan segítik a környezetvédelmet, mert szakszerű alkalmazás esetén nő az épületek hőtartó képessége. Ez energiamegtakarítást eredményez, így télen a kevesebb fűtőanyag felhasználásának kevesebb az égéskor keletkező károsanyag kibocsátása is. Minden termék megfelel az EU előírásainak.

A cég ISO 9001 minőségirányítási rendszerrel rendelkezik.

Mára a hővisszaverő anyagok gyártása területén a Solflex fóliák piacvezetők Magyarországon. A cég jelenleg 8 európai országba szállít SOLFLEX fóliákat.


SOLFLEX NYÁR TETŐFÓLIA

A hagyományos hőszigetelő anyagokkal épített tetőtérnél számolni kell a nyári felmelegedéssel!
A SOLFLEX NYÁR tetőfólia a hősugarak 92%-át visszaveri. Használatával nagymértékben nő a lakótér komfortossága. A SOLFLEX NYÁR tetőfólia nyáron megvédi a tetőteret a túlzott felmelegedéstől és mindazon tulajdonságokkal rendelkezik, amelyekkel a hagyományos fóliák bírnak.

Működése:

A felmelegedett levegő és a tetőfedő anyag (például cserép) és a SOLFLEX NYÁR fólia közötti részen felfelé áramlik. A kéményhatás következtében a meleg a szellőző, illetve a kúpelemeken keresztül távozik.

Tulajdonságai:

Hő visszaverő
Vízzáró
Hőszigetelő
Vegyszerálló
Hosszú élettartamú

Energia-megtakarítás:

A SOLFLEX NYÁR hővisszaverő tetőfólia normál átszellőztetett tetőszerkezetekhez használható. Rögzítése egyszerű, gyorsan kivitelezhető. A fóliát a szarufák külső síkjára átfedéssel kell felhelyezni. Ügyelni kell arra, hogy a fényes, hővisszaverő felület a cserép felőli oldalon egységes, tükröző legyen. A szarufákhoz a rögzítés történhet tűzőkapoccsal, szeggel, távtartó léccel való lefogással egyaránt. A fólia és a szigetelőanyag közötti tér kiszellőztetése akkor valósul meg, ha a tetőgerinc alatt 15 cm-re végződik a fólia.

Rétegfelépítése:

Poliészter – alumínium – polietilén – légbuborékos polietilén.
A DIN 456 tetőfedésre vonatkozó szabvány 5.2. bekezdése szerint vízzáró.

 

SOLFLEX TÉL PÁRAZÁRÓ ALÁTÉTFÓLIA

A tetőszerkezetek másik fontos eleme. Hagyományos szigetelésnél télen a hősugarak jelentős része a szigetelőanyagokon keresztül távozik. A SOLFLEX TÉL alátétfólia mindazon tulajdonságokkal rendelkezik, amelyekkel a hagyományos altétfóliák rendelkeznek és a téli időszakban megvédi a tetőteret a kihűléstől.

Működése:

A hősugarak a beépített SOLFLEX TÉL fóliáról visszaverődnek a fűtött térbe. Védi a hőszigetelő anyagot a belső térben keletkező párától, meggátolja a kellemetlen, egészségre káros üveg-, illetve kőzetgyapot por bejutását a lakótérbe.

Tulajdonságai:

Hővisszaverő
Párazáró
Hőszigetelő
Vegyszerálló
Hosszú élettartamú

Energia-megtakarítás:

A SOLFLEX TÉL használatával hozzávetőlegesen 20%-kal csökken a beépített fűtési költsége.

Beépítés módja:

A SOLFLEX TÉL fóliacsíkokat az eresz vonalával párhuzamosan 10 cm-es átfedéssel, távtartó léccel kell a szarufákra felerősíteni. Az egyes csíkok széleit az egységes párazárás biztosításának céljából ragasztócsíkkal vízszintes irányban célszerű összeragasztani.

Rétegfeléítése:

Poliészter – alumínium – polietilén.
A DIN 456 tetőfedésre vonatkozó szabvány 5.2. bekezdése szerint párazáró.

 

SOLFLEX "LÉLEGZŐ" FÓLIA

A SOLFLEX "lélegző" fólia egyesíti a SOLFLEX termékek kiváló hőreflektáló képességét nagyfokú páraáteresztő tulajdonsággal. A fólia egyik oldala – a nemezelt réteg – a páralecsapódást gátolja, valamint a párolgási felületet növeli. A másik oldala mikroperforált réteg, a perforáció pici lyukátmérője miatt vízzáró, a csepeg víztől véd. (Vízlepergető hatású, ezáltal megakadályozza a nedvesség bejutását a szigetelő anyagba.) Tetőtérbe építve nem szükséges átszellőztetni a szigetelő anyag és a fólia közötti légrést, mert a fólia teljes felületén lélegzik. Kiválóan alkalmazható fém szerkezetű épületek (Lindab, Ranilla) tető, illetve faszerkezetébe.

A SOLFLEX "lélegző" fólia:

Biztosítja a tető nyári hővédelmét (a hősugarak 92%-át visszaveri), Kiemelkedően jó páraáteresztő képessége miatt a teljes szarufa magasság szigetelőanyaggal tölthető ki, Biztosítja a szarufa oldalirányú kiszellőzését, A gerincen átfektethető, így a hőszigetelést jobban védi a héjazat felől a csepegő víztől és a porhótól.

 

Beépítés módja:

Az új SOLFLEX "lélegző" fólia beépítése esetén a fólia és a szigetelő anyag közötti légrés kialakítására nincs szükség, ezáltal a teljes szarufa magasságot hőszigetelés töltheti ki, valamint a fólia a tetőgerincen átfektethető. A belső rétegek légmentes lezárását a SOLFLEX TÉL párazáró fólia alkalmazása biztosítja. A fóliát a szarufák külső síkjára átfedéssel, egységes tükrös felületet képezve  cserép felé kell helyezni. A szarufákhoz a rögzítés történhet szöggel, távtakaró léccel egyaránt.

Tulajdonságai:

Hővisszaverő
Vízlepergető
Lélegző
Hőszigetelő
Vegyszerálló
UV sugárzásnak ellenálló
Hosszú élettartamú
Rétegfelépítése:

Poliészter – alumínium – polietilén – polipropilén.

Költségmegtakarítás a SOLFLEX "lélegző" fólia alkalmazása esetén:

egyszerű és bonyolult tetőformák építése esetén a kiszellőztetett légréteg elhagyásával csökkenthető a szarufa szélessége, és egyszerűsíti a kiszellőzés szerkezeti kialakítását, régi épületek felújításakor az átszellőztetett légrés megépítésére nincs szükség, csökken a légkondicionáló működési ideje, vagy szükségtelenné teszi annak használatát.

 

Műszaki jellemzők:

Páraáteresztő képessége: 230 g/m2 24 óra, szakítószilárdsága: 650 N/5 cm,
Tűzveszélyességi osztálya: B1, élettartama: 30 év, diffúzió egyenértékű légréteg vastagság: 0,1 m,
Vízoszlop: 1000 mm, hőállóság: -40 C – + 90 C, UV stabilitás: 12 hónap.

 

 

SOLFLEX HŐTÜKÖR

Ne a falakat, hanem a helyiségek levegőjét fűtsük!
A fűtőtest mögött a fal felmelegszik, ez hőelvonást okoz. A fűtőtest mögé helyezett SOLFLEX hőtükör csökkenti a fal felmelegedését, a ráirányuló hősugarakat visszaveri. Így 8-15%-os energiamegtakarítás érhető el.

Egyéb alkalmazási területek:

Minden olyan helyen felhasználható a belső tér hővédelmére, ahol az alumínium csillogása nem zavaró, vagy a takaróréteg és a fólia között marad némi légtér (például lambéria alatt, álmennyezet felett). Vigyázat, párás helyen a lecsapódó pára elvezetését átszellőztetéssel meg kell oldani!

Tulajdonságai:

Hővisszaverő
Párazáró
Hőszigetelő
Vegyszerálló
Hosszú élettartamú

 

Energia-megtakarítás:

8-15%-kal csökken a fűtési költség a fűtendő légtérben a felszerelt SOLFLEX hőtükör méretétől függően.

Beépítés módja:

A SOLFLEX hővisszaverő fóliát a fűtőtest mögötti falra, tükröző felületével a fűtőtest felé fordítva ragasztva vagy csavarozva kell rögzíteni. Ollóval könnyen a megfelelő méretre vágható.

Rétegfelépítése:

Poliészter – alumínium – polietilén – légbuborékos polietilén.

 

 

SOLFLEX PADLÓFŰTÉS ALÁTÉTFÓLIA

Egy másik megoldás a fűtés hatásfokának javítására. Padlófűtés során a hőátadás nem csak a fűtendő tér felé történik, hanem ellenkező irányba is. A SOLFLEX padlófűtés alátétfólia csökkenti a fűtőcsövek alatti tér felmelegedését és a ráirányuló hősugarakat a fűtendő tér felé veri vissza. Segít a hő keresztirányú kiegyenlítésében, így egyenletesebb lesz a padló hőmérséklete. A helyiség sarkainál a fal irányában felhajtva distant lemezként is használható.

Tulajdonságai:

Hővisszaverő
Párazáró
Hőszigetelő
Vegyszerálló
Lépéshanggátló képesség 18-19 dB
Hosszú élettartamú

Energia-megtakarítás:

A SOLFLEX padlófűtés alátétfólia beépítése esetén 6%-kal növekszik a fűtendő tér irányába áramló hőmennyiség, és 19%-kal csökken az ellenkező irányú hőveszteség.

Beépítés módja:

A SOLFLEX padlófűtés alátétfóliát a polisztirol hab lap fölé, a fényes részével felfelé kell lefektetni, ollóval könnyen a megfelelő méretre vágható.

Rétegfelépítése:

Poliészter – alumínium – polietilén – légbuborékos polietilén.

 

SOLFLEX PARKETTA ALÁTÉTFÓLIA

Két típusát forgalmazzuk: NATÚR és ALUFÓLIA KASÍROZOTT változatát.
A polietilén-hab lemez kiváló megoldást nyújt az aljzat egyenetlenségeinek kiegyenlítéséhez, az úsztatott padozat, illetve parkett panel vagy szalagparketta lerakásánál. Ugyanakkor párazárásként is funkcionál.

Előnyei padlókészítésnél:

könnyen kezelhető tekercses kivitel, könnyű lerakást biztosít,
jól vágható, hajlítható – nagymértékű lépészajcsökkenés érhető el (18-19 dB),
vegyszerálló,
technológiai vízszigetelés kiváltható 10 cm átfedés esetén,
az alufólia kasírozott termék kiváló sugárzás visszaverő hatású,
nedvességre nem érzékeny.

 

Előnyei parketta panel lerakásánál:

mint a padlókészítésnél, valamint
kiváló kopogóhang-gátló (17-18 dB),
100%-os újrahasznosíthatóság,
penészgombák számára táptalajként nem szolgál.
Műszaki jellemzők:

B1 tűzveszélyességi kategóriába sorolható.
Vastagság: 2,3,5,8 mm
Kiszerelés: 50 m2/tekercs.

 

SOLFLEX TŰZGÁTLÓ

Összetétel: oxidált polyakrilnitril nemez alufóliával kasírozva.

Működése:

A SOLFLEX tűzgátló fóliát az alumíniummal bevont felületével kell a hő felé helyezni. Az alumíniumréteg visszaveri a hősugarakat, ezáltal megvédi a bútort vagy egyéb tárgyat a felmelegedéstől, késlelteti a feltételezett lángok terjedését. Az oxidált polyacrilnitril nemez önkioltó tulajdonsága következtében megakadályozza az égést.

Tulajdonságai:

500 C-ig hőálló
kiváló hőszigetelő
oxigén index > 40
kimagasló tűzálló tulajdonságokkal rendelkezik
önkioltó
nem bocsát ki mérgező égésterméket
rendkívül alacsony a füstképződése
kitűnő vegyszerállósággal rendelkezik

 

Kiszerelés:

55×80 cm-es táblában, illetve 10, 20, 50 fm-es tekercsben.

Műszaki jellemzői:

Tömege: 250 +/- 10% g/m2, vastagsága: 2,0 +/- 0,15 mm, vizsgálati módszer: ISO 22286

Éghetőséi besorolás:

Tűzállósági osztálya: A-MÁV ME UIC
Füstképződés osztálya: A-56-2-1994
Lángterjedési sebessége: 0 mm/min (önkioltó) – ISO 3795

Alkalmazási terület:

háztartásokban fűtő és egyéb tűzveszélyes berendezések környezetének védelme,
járműiparban lángizolálásra, szendvicsszerkezetekben lánggátló termékként,
járműiparban utastér védelmére,
tűzveszélyes objektumok védelmére (pl. szemétégető, teremgarázs, biztonsági berendezések),
kábelszigetelés, hőszigetelés esetén vegyszerekkel terhelt környezetben,
füst- és hőálló védőruházatoknál.
Rétegfelépítése:

Alumínium, oxidált PAN nemez.

Méretei:

Vastagság: 2,0 mm
Szélesség: 120 cm
Tekercshossz: igény szerint
Táblaméret: 55×80 cm.

 

 

A termék összetétele miatt nincs szükség vészjelzésekre. A használat során kerülni kell a bőrrel és a szemmel való érintkezést. A termékrõl biztonságtechnikai adatlap kérhetõ.

 

 

 

Környezetszennyezés:

Napjainkban sok-sok káros anyaggal szennyezzük környezetünket. A vizekbe beleengedik a tisztítatlan szennyvizet. A gyárak, a közlekedési járművek és minden ami szén-dioxidot bocsát ki szennyezi a levegőt. A talajt pedig a mezőgazdaság teszi tönkre, a rengeteg vegyszerrel és műtrágyával. A tengeri katasztrófák is súlyos pusztuláshoz vezethetnek. Ugyanis a víz felszínén úszó olaj nem oldódik és elzárja az oxigént az élőlényektől. Így azok elpusztulnak. A légszennyezés mind az állatok, mind pedig az emberek számára káros. Egyre gyakrabban fordulnak elő savas esők is. A savas eső szétmarja a növényeket és megöli az állatokat. A mezőgazdaság a rengeteg vegyszerrel és műtrágyával rombolja a talaj élővilágát. A permetszereket a növények leveléről az eső lemossa, majd a vízzel együtt beszivárog a talajba. Újabb szennyezés!

 

Környezetvédelem:

Napjainkban egyre fontosabb a környezetvédelem. Ha mindenki odafigyel és törődik a természettel, akkor máris sokkal tisztább és egészségesebb lenne bolygónk! Tudjuk, hogy Földünk ivóvízkészlete egyre csak fogy és fogy. Rengeteg vizet spórolhatsz meg, ha kádban fürdés helyett inkább a tusolást választod; ha fogmosás közben nem folyatod a vizet; ha esővízzel locsolsz; ha a csöpögő csapot azonnal megjavítjátok... stb.! A talajszennyezést is lehet csökkenteni a gazdaságokban, a biogazdálkodással. Ha nem használnának vegyszereket (növényvédőszereket, műtrágyákat, permetszereket... stb.), a talaj élőlényekben (földigiliszta, rovarok... stb.) gazdag lenne. De ha mindenhol így gazdálkodnának, nagyon megdrágulnának a zöldségek, gyümölcsök és minden mezőgazdasági termék. Sokat számít az is, ha szelektíven gyűjtöd a hulladékot. Külön a műanyagot, a papírt, a fémet, a veszélyes hulladékot stb. A komposztálás is ilyen alapon működik. A konyhai hulladék lebomlik, majd azt vissza lehet forgatni a talajba és humusz képződik belőle. Ez a növények számára nagyon fontos, ettől szebben fognak majd fejlődni. Így a konyhai hulladékot visszajuttatjuk a talajba és nem lesz belőle plusz szemét.

 



A veszélyes hulladékot eredményező vagy veszélyes hulladékkal kapcsolatos tevékenységnél betartandó alapvető követelmény, hogy törekedni kell a hulladék képződésének és veszélyességének megelőzésére és csökkentésére, illetve minél nagyobb arányú hasznosítására, biztosítani kell a hulladék sorsának nyomon követhetőségét, ellenőrizhetőségét, és meg kell akadályozni a környezet szennyezését, illetve az egészség károsítását. Kiemelt követelmény a leghatékonyabb megoldás, a legjobb elérhető technika alkalmazásának előírása (BAT), amelyet mind a veszélyes hulladékot eredményező termelési, szolgáltatási tevékenységek, mind a veszélyes hulladékok kezelése során tekintetbe kell venni.

A magyar veszélyes hulladék szabályozás korábban csak az előkezelő, hasznosító és ártalmatlanító tevékenységeket tekintette kezelésnek. A hulladékgazdálkodási törvény bevezette az EU-szabályozásnak megfelelő, szélesebb értelemben használt kezelés fogalmát, amely a hulladék fizikai vagy kémiai tulajdonságainak tényleges változását eredményező kezelési lépéseken túl a hulladék gyűjtését, tárolását és szállítását is magában foglalja. E szélesebb értelemben is a veszélyes hulladék termelőjének, majd mindenkori tulajdonosának, illetve birtokosának alapvető kötelezettsége, hogy a veszélyes hulladékot úgy kezelje, hogy azzal megakadályozza a környezet, illetőleg elemei szennyezését és károsodását, ennek megfelelően gondoskodjon a hulladék környezetkímélő kezeléséről és végső soron ártalmatlanításáról. Az ártalmatlanítási kötelezettségnek - a környezetvédelmi hatóság engedélyének megfelelően - eleget tehet saját maga, vagy teljesítheti azt a hulladéknak az annak ártalmatlanítására engedéllyel rendelkező szolgáltatónak –(kezelőnek) történő átadásával.

 

 

 

 

A fent említett információk laboratóriumi vizsgálaton és gyakorlati tapasztalaton alapulnak, amelyeket a termékismertetőben megadott időpontban ellenőriztek. A termék minőségét gyári rendszerünk garantálja, amely megfelel az ISO 9001-es minőségbiztosítási rendszernek és az ISO 14001-es környezetvédelmi követelményeknek. Mint a termék gyártója, a termék javaslatainktól eltérő vagy nem megfelelő módon történő használatából adódó sérülésekért nem vállalunk felelősséget.
A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők!  A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.