Ultralite S1

 

Egykomponensű, könnyűsúlyú, fokozott terhelhetőségű, alakítható, nyújtott nyitott idejű, lecsúszásmentes, rendkívül kiadósan és könnyen felhordható cementkötésű ragasztó Low Dust csökkentett porzású technológiával kerámia burkolólapokhoz és kőlapokhoz. Ideális vékony porcelán burkolólapok fektetéséhez. 

 

 

Alkalmazási terület:

Bármilyen típusú és formájú kerámia burkolólap (egyszer vagy kétszer égetett, porcelán, klinker, terrakotta, stb.) és nedvességre stabil vagy nem érzékeny kőlapok ragasztására alkalmas bel- és kültéri padlón és falon. Ezenkívül a lecsúszásmentes tulajdonsága alkalmassá teszi a burkolólapok átlós, diagonális helyzetű rögzítésére a falakon. Mivel a nagymértékben képes befedni a burkolólapok hátoldalát, különösen alkalmas vékony porcelán burkolólapok fektetéséhez. Egyenetlen aljzatokra, alakváltozásnak kitett aljzatokra és vakolatra ragasztásra is alkalmas 15 mm vastagságig aljzatkiegyenlítés nélkül. Az Ultralite S1 alacsony sűrűsége könnyebb kezelést és alacsonyabb szállítási költségeket tesz lehetővé, és a hagyományos ragasztókhoz képest fokozott kiadóssága 60%-kal kevesebb anyagszükségletet igényel. Az Ultralite S1 több mint 30%-os mértékben tartalmaz újrahasznosított alapanyagokat. Megjegyzés: Az innovatív Low Dust technológia a ragasztóhabarcs sajátossága, eredménye a hagyományos MAPEI ragasztóhabarcsokhoz képest a bekeverés és a zsákok elhelyezése során tapasztalható jelentős por kibocsátás csökkenése, amely a burkoló számára könnyebbséget és biztonságosabb bekeverést jelent. 


 

 

Bedolgozási idő: több mint 8 óra. Nyitott idő: > 30 perc. 
Fugázható: 
– falon: 4-8 óra múlva; 
– padlón: 24 óra múlva. 
Járható: kb. 24 óra múlva. 
Teljesen terhelhető: kb. 14 nap múlva. 
Színek: szürke. 
Alakváltozásra képesség MSZ EN 12004 szerint: S1 – alakváltozásra képes.
Felhordás: 4 vagy 5 vagy 6 vagy 10-es sz. fogazott simítóval. 
Eltartható: 12 hónapig. 
Anyagszükséglet: 1,5-2,5 kg/m2. 
Kiszerelés: 15 kg-os zsákok.

 

 

 

 

A folyékony hulladékot a veszélyes hulladékok lerakóhelyére kell szállítani. Az üres, száraz dobozok újrafeldolgozhatóak vagy ennek hiányában hagyományos szemétlerakó helyre szállíthatók.

 

 

 

A fent említett információk laboratóriumi vizsgálaton és gyakorlati tapasztalaton alapulnak, amelyeket a termékismertetőben megadott időpontban ellenőriztek. A termék minőségét gyári rendszerünk garantálja, amely megfelel az ISO 9001-es minőségbiztosítási rendszernek és az ISO 14001-es környezetvédelmi követelményeknek. Mint a termék gyártója, a termék javaslatainktól eltérő vagy nem megfelelő módon történő használatából adódó sérülésekért nem vállalunk felelősséget.


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők!  A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.