Mapegum WPS Gyorsszáradású, rugalmas, kenhető, beltéri vízszigetelő anyag. 

Jellemzők:

Kenhető vízszigetelés víznyomásnak és állandó vízhatásnak nem kitett beltéri felületekre. A Mapegum WPS bármely felületen, például gipszkarton falak, gipszvagy cementkötésű vakolatok, pórusbeton, fa, meglévő kerámia burkolólapok, cementkötésű és anhidrid aljzatok, fa aljzatok, magnezit, melegen hengerelt aszfalt, stb. használható. Vízszigetelés fürdőszoba és zuhanyzó falakhoz és padlókhoz, kerámia burkolólapok és természetes kőlapok fektetése előtt; konyhák falainak, padlóinak és pultjainak vízszigetelése kerámia burkolólapok fektetése előtt. Megjegyzés: a Mapegum WPS-t az alábbi intézmények, mint nedves környezetben, burkolat alatt használható vízszigetelő anyagot minősítették: – Säurefliesner (Németország): tesztelve a jelenlegi szabványoknak megfelelően. – SP Svéd Nemzeti Tesztelő és Kutató Intézet (Svédország): tesztelve a jelenlegi BKR szabályoknak megfelelően (Building Ceramics Council). – Norvég Építőipari Kutató Intézet: tesztelve a jelenlegi szabályoknak megfelelően. 

 

 

Bőrösödési idő: 1 óra
Teljes száradás: 

(2 mm vastagságnál +23°C-on): 5 óra. 

Várakozási idő: 1-2 óra minden egyes réteg között, 12-24 óra  kerámia burkolólapok fektetése előtt. 
Szín: világosszürke. 
Felhordás: simítóval, hengerrel vagy szórva. 
Eltartható: 24 hónapig. Védje a fagytól. 
Anyagszükséglet  1,5 kg/ m²/mm. 
Kiszerelés  5, 10 és 25 kg-os vödrök.

 

 

A folyékony hulladékot a veszélyes hulladékok lerakóhelyére kell szállítani. Az üres, száraz dobozok újrafeldolgozhatóak vagy ennek hiányában hagyományos szemétlerakó helyre szállíthatók.

 

 

A fent említett információk laboratóriumi vizsgálaton és gyakorlati tapasztalaton alapulnak, amelyeket a termékismertetőben megadott időpontban ellenőriztek. A termék minőségét gyári rendszerünk garantálja, amely megfelel az ISO 9001-es minőségbiztosítási rendszernek és az ISO 14001-es környezetvédelmi követelményeknek. Mint a termék gyártója, a termék javaslatainktól eltérő vagy nem megfelelő módon történő használatából adódó sérülésekért nem vállalunk felelősséget.


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők!  A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.