A termék: Gyárilag előkevert, száraz, gipsz bázisú javító- és glettanyag belső térben való felhasználásra.

Összetétel: Gipsz, kőliszt, tapadást és bedolgozást javító adalékszerek.

Tulajdonságok: Különösen sima és szilád glettanyag. Kiváló tapadó képesség, jól glettelhető.
Tiszta és könnyű feldolgozás.

Felhasználás: A Baumit FinoGrande alkalmazható sima betonfelületeken, gipsz és
mész/cement vakolatokon, valamint gipszkarton lapokon.

 

 

Szárazhabarcs sűrűség: kb. 790 kg / m3

Keverővíz szükséglet: kb. 12 liter / zsák

Javasolt vastagság: 2-10 mm

Maximális vastagság: egy munkamenetben 6 mm

Anyagszükséglet: kb. 0,9 kg /m2/mm

 

 

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

 

Tárolás:
Száraz helyen, raklapon fóliázva 12 hónapig tárolható.

Minőségi garancia:
Az ellenőrzés saját üzemi laboratóriumunkban és külső ellenőrző intézetben történik.

Kiszerelés: 5kg-os zsákokban 105/raklap=525kg és 20 kg-os zsákokban, 48 zsák/raklap =
960 kg (zsugorfóliázva).

Alapfelület:
Az alapfelület vizsgálatát a mindenkor érvényes szabványok szerint kell elvégezni. Az alapfelület legyen teherbíró, száraz, por-, fagy-, kivirágzás és laza részektől mentes. A laza részeket, festékrétegeket, olaj-, zsír- és egyéb szennyeződéseket távolítsuk el a felületről. A repedéseket ék alakúra szélesítsük ki. Betonfelületre való felhordás esetén folyékony tapadóhidat (mint pl Baumit
Betonkontakt) alkalmazzunk. Várakozási idő 3 óra. Erősen nedvszívó alapfelületeken Baumit Nedvszívás kiegyenlítőt alkalmazzunk. Várakozási idő min. 12 óra.

Feldolgozás: A Baumit FinoGrandét a szükséges mennyiségű vízhez szórjuk (12 l/ 20 kg-os
zsák) 3-5 percig hagyjuk az anyagot ázni, majd csomómentesre keverjük. Keverés után már ne adjunk száraz anyagot a masszához (csomósodás veszélye). Célszerű keverőgéppel keverni. A Baumit FinoGrandét rozsdamentes gletvassal húzzuk fel, és az első munkamenetben jól fedve gletteljünk (0-6 mm-es rétegvastagságban). Szilárdulás után (kb. 12 óra) lágyabb konzisztenciájú anyaggal újra átgletteljük. A glettanyag bekeverését követően az anyag kb. 60 percig felhasználható. A Baumit FinoGrande a járatos festékekkel és befejező rétegekkel ellátható.

Általános tudnivalók:
Az alapfelület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 oC-nál magasabb legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Fagyott alapfelület és/vagy fagyveszély esetén az anyagot ne használjuk. Ne keverjünk hozzá fagyásgátlót.

 

 




A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.