Kültéri díszítőelemek

 

Homlokzati, kültéri díszléc, díszítőelem, homlokzati polisztirol díszléc: 2 méter hosszúságú és fehér színű EPS, expandált polisztirol hab alapanyagból készül. Kültéri díszléceink minden épület elengedhetetlen díszítőelemei, pl. ablakok, ajtó kiemelése. Nagy forma és méretválasztékban kapható, egyedi elképzelést is megvalósítunk, helyreállítunk. A kültéri díszítőelemeket, díszléceket ajánlatos kérgesíteni (felület-kezelni), hogy tartós és időjárás álló legyen. A kérgesített kültéri termékünket speciális műgyanta bevonattal látjuk el.


Ablakdíszítések

A legtöbbet alkalmazott homlokzati díszítő elemek az ablak körüli, méretre vágott, 2 cm-es polisztirol lapok. Ezeknek formája és mérete az építtető fantáziájára és ízlésére van bízva. Vannak esetek, amikor csak többszöri próbálgatás után sikerül összehozni a megálmodott formát; néhány pozitív minta megtekintése, és egy kis számítógépes grafika azonban sok segítséget nyújthat.
A felragasztott lapok, a teljes áthálózás után, a fal szerves részévé válnak, és csak igen erős mechanikai hatásra törnek le vagy sérül meg a felületük.

Sarokdíszítések

A díszítőelem elkészítésére több lehetőség is van. Az egyik, a szigeteléshez használt polisztirol lapok speciális méretre vágása és használata. Díszítőelemek azonban készen is vásárolhatók; azokat csak fel kell ragasztani, ahol lehetséges hálózni és végül felületüket kezelni.
A 2 cm-es polisztirol lapokból kivágott díszítéseknek határai vannak. Nem lehet olyan kidolgozott formákat készíteni, mint a homlokzati díszítő elemekkel. Az előre gyártott díszítések egyedüli hátránya, hogy ha a felület nem elég stabil, és a csatlakozási pontok nincsenek üvegszövettel megerősítve, idővel hajszálrepedések jelentkeznek.A díszítőelemek segítségével oszlopos kivitelű és sarokdíszítések is készíthetők. Igény szerint függőleges hornyok is kialakíthatóak az oszlopokban.
A betonból kiöntött hengeres tartóoszlopok hőszigetelése nem csak ajánlott, hanem kötelező. A méretre gyártott csőhéj szigetelések felragasztása után a felületkezelés a hagyományos módon történik. Ugyanilyen eljárással a kerítésoszlopok is díszíthetők, illetve a ház színével azonos bevonatot kaphatnak.

Kváderek

A „kváderek” (hornyolt díszítések) kialakítására egy speciálisan átalakított styropor vágót használnak, amit az angol "hot knife" elnevezés után forró késnek neveznek. A készülékben tetszőlegesen állítható a kváderek formája és mélysége is.
Jó lehetőséget kínál az épületdíszítéshez a különböző épületelemek kiemelése, illetve a harmonikus színek váltogatása. Kiemelhetjük a koszorúkat, az erkély elemeit, változtathatjuk a színeket egy tűzfalon.

 

 
 
 
 
     
 
     
 
 
 
     
 
 
     
 
 
 
   
     
ajánlott termékek:    
 
     
 
     
   

 



A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.