Baumit ArtLine Metál (Baumit ArtLine Metallic)

A termék:  Felhasználásra kész, diszperziós bázisú, fémes megjelenésű dekoratív festék. Kiválóan alkalmas gépi felhordásra. Vízzel hígítható.

Összetétel:  Szerves kötőanyag (akrilát), ásványi pigmentek, fémes hatású pigmentek,
adalékszerek, víz.

 

 

Sűrűség:  kb. 1,0 kg/dm3

pH-érték:  8,5

Páradiffúziós ellenállási szám (µ):  kb.50

Anyagszükséglet: kb. 0,3-0,35 kg/m2  2rétegben  beleértve a 20%-os vizes hígítású
alapozást is.

Száradási idő: kb. 8 óra, körülményektől függően.

 

Színe: 12 színben.

 

 

 

 

 

Az 1907/2006 számú (2006. XŐŐ.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (ŐŐ. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

 

 

 

Tárolás: Száraz, hűvös és fagymentes helyen lezárva 12 hónapig tárolható. 

Minőség: Ellenőrzés saját és független vizsgáló laboratóriumban.

Kiszerelés: 5 és 15 kg-os műagyag vödörben

Alapfelület: Az alapfelület legyen száraz, jó teherbíró- és nedvszívóképességű, fagy-, por-, sókivirágzás- és laza részektől mentes. 

 

• dörzsölt felületű mész-cement és cementvakolatokra
• jól tapadó ásványi és szilikátfestékekre
• jól tapadó diszperziós vakolatokra és festékekre
• jól tapadó szilikonvakolatokra és festékekre
• mész-gipsz és gipszvakolatokra.
Feltételesen alkalmas (próbafelület készítése ajánlott):
• meszes vakolatokra és festékekre (karbonátosodás)

Nem alkalmas:
• műanyagra, műgyantára, olajos és enyves alapfelületre A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és
a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek  bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.

Alapfelület előkészítés:
• A málló, porladó részeket mechanikus úton távolítsuk el, vagy szükség esetén erősítsük meg (Baumit Mélyalapozó, várakozási idő: min. 12 óra!)
• Az algásodott felületeket Baumit Felújító Oldattal kezeljük.
• A rosszul tapadó, kopott, ásványi eredetű réteget mechanikus úton távolítsuk el.
• az érdes alapfelületeket Baumit Univerzális Tapasszal gletteljük át. 

Feldolgozás:  A Baumit ArtLine Metál felhordása speciális szerszámmal történik. (Speciális
pisztoly, nyomás: 2 bar, 2 mm-es átmérő.) Felhordáskor ügyeljünk az állandó mozgatási sebességre és az alapfelülettől való egyenletes távolságra. A Baumit ArtLine Metál alapozása magával az anyaggal  történik, 20%-os vizes hígítással. Magát a festékréteget azonban nem kell hígítani!
Sík alapfelületre csak kis felületen alkalmas! Teljesen sík alapfelület igénye esetén ügyeljünk a  gondos alapfelület előkészítésre.

 


A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C felett legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. A homlokzatot megfelelően védjük az időjárási hatások ellen (pl. védőhálóval). A levegő nedvességtartalma és az alacsony hőmérséklet jelentősen növelheti a kötési időt. Munka közben szemünket, bőrünket és a környező (főleg üveg, kerámia, klinker, kő, lakk és fém-) felületeket óvjuk. Ha az anyag mégis lecsöppenne, azonnal mossuk le vízzel, ne várjunk a száradásig. A szerszámokat használat után azonnal mossuk ki tiszta vízben, ne várjunk a festék száradásáig.

 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek  bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.




A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.