Baumit ArtLine Finish

A termék: 
Felhasználásra kész, diszperziós bázisú, áttetsző bevonatréteg a Baumit ArtLine Lazúr homlokzatfestékre. Időjárásálló, ellenálló, víztaszító, páraáteresztő bevonat.

Összetétel: 
Szerves kötőanyag (akrilát), adalékszerek, víz.


Szerves kötőanyag (akrilát), ásványi pigmentek, adalékszerek, víz.

 

Felhasználás: 
A Baumit ArtLine Lazúr réteg időjárás elleni védelmére szolgál, ezért kültérben minden esetben szükséges az alkalmazása. Beltérben erősebben igénybevett felületek (konyha, fürdő stb...) esetén szükséges használata.

 

 

 

Sűrűség: kb 1,0 kg/dm3

pH-érték:  8,5

Páradiffúziós ellenállási szám (µ): kb. 50

Anyagszükséglet: kb. 0,08-0,1 kg/m2 rétegenként

Száradási idő: kb. 12 óra, körülményektől függően.

Színe: áttetsző

 

 

 

Veszélyességi besorolás:
Az 1907/2006 számú (2006. XŐŐ.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (ŐŐ. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

 

 

Tárolás:  Száraz, hűvös és fagymentes helyen lezárva 12 hónapig tárolható. 

Minőség:  Ellenőrzés saját és független vizsgáló laboratóriumban.

Kiszerelés:  5 és 15 kg-os műagyag vödörben

Feldolgozás: Hagyományos ecsettel vagy hengerrel. Vizet nem kell hozzáadni.

Általános tudnivalók:
A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C felett legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. A homlokzatot megfelelően védjük az időjárási hatások ellen (pl. védőhálóval). A levegő nedvesség-tartalma és az alacsony hőmérséklet jelentősen növelheti a kötési időt. A Baumit ArtLine Finish alkalmazása esetén az alapréteg színében kisebb tónusváltozás állhat be. (sötétedés, brilliánsabb hatás)
Munka közben szemünket, bőrünket és a környező (főleg üveg, kerámia, klinker, kő, lakk és fém-) felületeket óvjuk. Ha az anyag mégis lecsöppenne, azonnal mossuk le vízzel, ne várjunk a száradásig.
A szerszámokat használat után azonnal mossuk ki tiszta vízben, ne várjunk a
festék száradásáig.




A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.