Baumit BituFix (Baumit Bitumenes Ragasztó)

A termék:  Két komponensű bitumenes ragasztó és tapasz.

Összetétel:  Bitumen, kvarchomok, cement, műanyagadalék, szálak.

Tulajdonságok:  Két komponensű bitumenes, polisztirol adalékot tartalmazó, oldószermentes,
hidegen feldolgozható, kaucsukkal javított vastagrétegű ragasztó Baumit XPS TOP Lábazati Lemezek ragasztására bitumenes alapfelületen.

Felhasználás:  Kül- és beltérben egyaránt alkalmazható, EPS és XPS lapok ragasztására
bitumenes alapfelületen. Alkalmas épületszerkezetek vízszintes és függőleges talajnedvesség elleni
szigetelésére, talajjal érintkező víznyomásnak kitett felületeken.

 

Szemnagyság: ≤ 0,2 mm

Sűrűség: kb. 0,69 g/cm3

Feldolgozhatóság: kb. 1 óra

Anyagszükséglet: kb. 4 - 8 l/m2

 

Az 1907/2006 számú (2006. XŐŐ.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (ŐŐ. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

 

Tárolás:  Száraz, hűvös helyen, bontatlan csomagolásban kb. 12 hónapig tárolható.

Minőség:  Ellenőrzés saját üzemi laboratóriumban.

Kiszerelés:  30 l (A komponens  - folyékony; B komponens - por alakú)

Alapfelület:  Az alap legyen tiszta, száraz, jó teherbírású, fagy-, por-, sókivirágzás- és laza részektől mentes. Nem lehet víztaszító. 

Alkalmas: Minden építőiparban járatos alapfelületen, enyhén nedves felületen is, ásványi alapfelületeken, mint pl. mészkő, tégla-, és betonelemek, vakolatok, esztrichek stb.

Nem alkalmas: Víztaszító, fa, műanyag, fém alapfelületeken

Alapfelület előkészítése: A fugákat, lyukakat zárjuk le ill. tapaszoljuk, majd tapaszoljuk a felületet
Baumit StarContacttal (min. 7 nappal korábban). Ásványi alapfelületeket Baumit Mélyalapozóval javasolt alapozni. A falkiugrások sarkait, angolaknákat, fal és aljzatcsatlakozásokat ívesen
lekerekítve kell kialakítani. A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek  bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való
alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.

Feldolgozás:  Először a folyékony komponenst lassú járású, elektromos keverővel röviden átkeverjük. Majd intenzíven a por komponenst a folyékony komponensbe keverjük. Keverési folyamat addig tartson, amíg homogén, csomómentes masszát nem lapunk.

Ragasztóként: Az EPS ill. XPS lemezekre kanállal felhordjuk a ragasztót:A lemez hátoldalát pont-perem módszerrel ragasztjuk. A lemezeket enyhe mozgatással a felületre nyomjuk, hogy biztos ragasztásos kapcsolatot kapjunk. Az oldalról kinyomódó felesleges ragasztót simítóval távolítsuk el. A
lemezeket kötésben, tiszta, ragasztómentes fugákkal helyezzük el. 30 cm-rel a talajszint felett a lemezeket már dübelezni is kell. A Baumit BituFix 2K szilárdulása függ az alapfelület nedvszívó-képességétől, ill. az alapfelület, a környezet és a hőszigetelő lemez hőmérsékletétől.

A műszaki irányelveket, előírásokat és a műszaki lapban leírtakat tartsuk be. A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete min. +5°C és max. 35°C között legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. 
A munkaárok visszatöltése előtt pl. drénlemezek megfelelően védjük. Ne adjunk a termékhez más anyagot. Akadályozzuk meg a csapadékvíz rendszer mögé jutását. 




A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.