Baumit Diszperziós Ragasztó (Baumit DispersionsKleber)

A termék:  Felhasználásra kész, jó tapadású, paszta állagú ragasztó. 

Összetétel:  Szerves kötőanyag, töltőanyagok, adalékszerek, víz.

Felhasználás:  Ragasztó külső és belső felhasználásra Baumit Homlokzati Hőszigetelő Lemezek (EPS és XPS) fa, vagy faforgács alapfelületre történő ragasztásához.

 

 

Szemcsenagyság:  0,3 mm

Hővezetési tényező (λ): 0,60 W/mK

Térfogatsúly:  1,5 kg/dm3

Szín: világosbézs

Anyagszükséglet: kb. 2 kg/m2, sima felületen.

 

 

Veszélyességi besorolás:  Az 1907/2006 számú (2006. XŐŐ.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi
határozat (ŐŐ. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

 

 

Tárolás:  Száraz, hűvös, fagymentes helyen, lezárva 6 hónapig tárolható.

Minőségi garancia: Az ellenőrzés saját üzemi laboratóriumunkban történik

Kiszerelés:  25 kg-os vödörben

Alapfelület:  Az alapfelület legyen egyenletes, teherbíró, tiszta, száraz, por-, fagy-, kivirágzás-, laza részektől mentes. Ne legyen víztaszító!

Felhordás:  A ragasztót lassan forgó keverőszárral alaposan keverjük át. Feldolgozási idő kb. 1,5 óra. A fa vagy faforgács alapra teljes felületen hordjuk fel finom fogazású simító segítségével. Amennyiben szükséges, megfelelő dübeleket is használjunk.

Általános megjegyzések: Az alapfelület, a levegő és az anyag hőmérséklete +5 °C-nál magasabb legyen a feldolgozás és kötés ideje alatt. Fagyásgátlót ne adjunk hozzá. Száradási idő hőmérséklettől és páratartalomtól függően egyes esetenként 10 nap is lehet. Nem alkalmas Baumit Üvegszövet beágyazásához és tapaszolásához. Fagyott alapfelületre és/vagy fagyveszély esetén Baumit Diszperziós Ragasztóval nem szabad dolgozni.




A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.