Policolor szilikon homlokzati nemesvakolat

 

A Poli-Farbe Policolor Szilikonvakolat egy magas páraáteresztő-, és víztaszító-képességű, alacsony vízfelvételű vakolóanyag, amely nem algásodik, nem penészedik. A szilikonvakolat kiválóan tapad, szálerősítésének köszönhetően nem repedezik.

Száradási idő kb. 24 óra (20°C-on)
Tárolás 10-25°C hőmérsékleten. Fagyveszélyes!
Minőségét megőrzi megőrzi bontatlan csomagolásban, a gyártástól számított 24 hónapig
Felhordás rozsdamentes és műanyag simítóval
Kiadósság 1,5 mm kapart kb. 2,3 kg/m2. 2 mm gördülőszemcsés kb. 3 kg/m2.

 

 

A felületképzés során kapart és gördülőszemcsés struktúrák alakíthatók ki. A vakolat a Poli-Farbe KolorBox színezőrendszerében színezhető, a színtartósság a jó fény- és időjárásálló színezőpaszták használatával biztosítható. A színtelen bázisvakolat színezés nélkül nem alkalmas a használatra. A Poli-Farbe Policolor Szilikonvakolat előnyei azokon a szerkezeteken érvényesülnek, ahol szükséges vagy követelmény a kiváló páraáteresztő-képesség, alacsony vízfelvétel. Kiválóan alkalmas a történelmi épületek, tégla, vályog, vagy vert falazatú házak felújítására, kőzetgyapot, illetve igény szerint polisztirol alapú hőszigetelő rendszerek kialakítására is.

 

Kiszerelés: 25 kg.

Szemcseméret:

KAPART 1.5mm,

GÖRDÜLŐ 2.0mm.

 

A szilikonvakolat a megfelelően felépített bevonati rendszer fedőrétegeként alkalmazható. Az alapfelület mentes a portól, a laza, málló, tapadást rontó részektől, tiszta, száraz, sima, a vakolat fogadására alkalmas állapotú. A felületképzés során az alapfelület hőmérséklete a teljes száradás, kötés végéig a +10 és +25°C közötti tartományban van. Magas vízfelvevő képességű, porózus alapfelület esetén a víztaszító, Inntaler szilikon mélyalapozó használata szükséges. A vakolat színével azonos Poli-Farbe Policolor Szilikonvakolat alapozó felhordása biztosítja a vakolat megfelelő tapadását és az esztétikus megjelenést. A szilikonvakolatot a száraz, megfelelően előkészített felületre hordjuk fel. Felhasználás előtt a vakolatot alaposan fel kell keverni. A felhordást a szemcseméretnek megfelelő vastagságban végezzük rozsdamentes acélsímítóval. A kívánt struktúrát a környezet hőmérsékletétől függő, kondícionálási szakaszt követően a még nedves vakolaton alakítjuk ki műanyag símítóval. A munka során a korábban és az újonnan felhordott vakolat toldását a "nedves a nedvesre" történő átlapolással végezve elkerülhető a stócosság. Hőszigetelő rendszer kialakítása során sötét színű vakolatot lehetőleg csak kis felületeken, díszítésként alkalmazzunk; a túlzott felmelegedés lerövidíti a rendszer élettartalmát. Felhasználható +10 és +25°C között. Tűző napon, esőben, erősen párás, vagy szeles időben kerüljük a vakolat felhordását, vagy alkalmas módon - pl. takarással, árnyékolással - védjük a frissen felhordott vakolatot a kedvezőtlen környezeti hatásoktól. Munkavégzés során és azt követően a szerszámok vízzel elmoshatók. A megszáradt vakolat csak agresszív oldószerrel (pl. aromás hígító) távolítható el.

víz, durva, és finom márványőrlemény, műanyag diszperzió, szilikongyanta, pigmentek, adalékok, algicid, fungicid

 

E Nem tűzveszélyes.

 

 



A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.