MESTER Kútgyűrű purhab

A termék rövid leírása:
Egykomponensű poliuretánhab, aerosolos flakonban, környezetbarát FCKW-mentes hajtógázzal, amely megfelel a legújabb környezetvédelmi jogszabályi előírásoknak. A levegő nedvességtartalmával lép reakcióba. Elő-és utánnedvesítés feltétlenül
szükséges.

A termék tulajdonságai:

- speciálisan akna-és kútgyúrűk ragasztásásra
- kikeményedése kíváló
- utánnyomás mentes
- jó a kiadóssága megfelelő nedvesség hozzáadása mellett
- ragasztóereje kíváló
- víz-és fekáliaálló, ellenőrzötten

Alkalmazási területek:

Kifejezetten kútgyűrűk, csatorna – és derítő berendezések tömítésére. A hab vegyszereknek, ásványi olajnak messzemenően ellenáll, de speciális esetekben javasoljuk próba elvégzését. Ellenálló víznek, a földben található baktériumoknak és savaknak.

A felhasználás módja:

A tapadó felületeknek tisztának, portól, zsírtól, olajtól leválasztóanyagtól mentesnek, teherbírónak kell lenniük. A flakon használat előtt jól összerázandó. A habot a kútgyűrű peremére kell felvinni és 15 percen belül rátenni a következőt. A hab megdagadása kitölti és összeragasztja a betongyűrűket, melyek normál víznyomást kibírnak. Erőteljesebb víznyomás esetén ajánlatos próbát végezni. Az alap legyen nedves, de nem vizes. Fémet ajánlatos védőréteggel ellátni, hogy korrozió ellen védjük.Kátrány- és
bitumentartalmú alapokra nem tapad.. Nem tapad szilikonra, PE,PP és más elválasztóanyagra.

Biztonsági szempontok:

Csak jól szellőztett helyiségben használható. Gyeremekek kezébe nem kerülhet. Ne lélegezzük be. Kerüljük a bőrrel és a szemmel töténő érintkezést. A bedolgozás során védőkesztyű viselete szükséges, mivel a friss hab erősen ragad,
megkötés után csak mechanikai úton lehet eltávolítani. Viseljünk védőszemüveget/arcvédőt. További biztonsági utasítások a Biztonsági Adatlapban, valamint a termék címkén találhatók.



tűzállósági osztály (DIN 4102 szerint): B3
feldolgozási hőmérséklet (flakon): + 10 - +30 °C (környezet): + 3°C
kiadósság: 40 liter/750 ml
bőrképződési idő (20°C/65 %): 5 perc
formatartás (DIN 53431 szerint): + - 0,5 %
vágható (normál hőmérsékleten): 30 perc múlva
hőmérsékletállóság: -40 - +80 C fokig (rövid időre kb. +120 C fokig is)
terhelhető: 5 óra múlva
nyerstömörség: 20-30 kg/m3
nyomószilárdság (DIN 53421 szerint) 10 % alakv.mellett: 7-9 N/cm2
húzó szilárdság (DIN 53430 szerint): 20-35 N/cm2
nedvesség felvétel (DIN 53428 szerint): 0,25 Vol%/ 24 óra
vízgőz áteresztőképesség (DIN 53429 szerint): 50-60 gr/m2/nap
hővezetőképesség (DIN 56612 szerint): 0,035 kcal/mhC fok
eltarthatóság (száraz helyen): max 20 °C 12 hónap (magasabb, szárazabb hőmérséklet rövidíti ezt az időt)






A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.

A Műszaki specifikáció kibocsájtása nem jelent garanciavállalást a termék alkalmazásával és annak körülményeivel összefüggésben. A feldolgozás módját a mindenkori helyi körülményekhez kell igazítani. A felhasználót kérjük, hogy
feldolgozás előtt próbaképpen győződjön meg az alkalmasságról, hogy a hibák elkerülhetők legyenek. Ennek elmulasztása esetén a keletkezett hibákért nem vállalunk felelősséget. Minden további kérdésben állunk szíves rendelkezésükre.
A termék felhasználását megelőzően a felhasználó győződjön meg arról, hogy a termék és a termékkel érintkező más anyagok (aljzat, festék, lazúr stb.) érintkezése és kölcsönhatása nem okoz-e károsodást, nem kívánt elváltozást (pld. elszíneződést). Annak előzetes tisztázása is a felhasználó felelőssége, hogy a termékkel érintkező más anyagok nem okoznak-e nem kívánt változást a termék tulajdonságaiban. Indokolt esetben a felhasználó felelőssége, hogy a termékkel érintkezésbe lépő más anyagok gyártójával/forgalmazójával felvegye a kapcsolatot és tisztázza az összeférhetőség kérdését.