Platinum Decor Antikkő Glett

 

 

Természetes eredetű ásványőrleményt, agyagásványokat, modern és hagyományos adalékokat tartalmazó glettanyag, melynek használatával változatos és egyedi belső terek alakíthatók ki.

 

Tárolás 5-25°C között. Fagyveszélyes!
Minőségét megőrzi bontatlan csomagolásban a gyártástól számított 12 hónapig
Felhordás glettvassal, műanyag simítóval, spaklival
Javasolt rétegszám 1-2 réteg
Higítás szükség esetén csapvízzel
Kiadósság kb. 1-1,5 kg/m2

 

Természetes eredetű ásványőrleményt, agyagásványokat, modern és hagyományos adalékokat tartalmazó glettanyag, melynek használatával változatos és egyedi belső terek alakíthatók ki. A glett könnyen megmunkálható, a száradás folyamán születő rusztikus és antik hatású mintázat minden esetben egyedi formát ölt. Kiváló a páraáteresztő képessége, ellenálló és nem éghető. Száradásával egy kemény, világos szürkéssárga repedezett kéreggé alakul.

Poli-Farbe Platinum Decor Antikkő glett alkalmas a beltéri falak díszítésére, mintázására egy, vagy több rétegben alkalmazva. Mintázásával, strukturálásával a természetes kőzetekhez, kőburkolatokhoz hasonló felületek alakíthatók ki. Nagy igénybevételnek kitett felületek bevonására is kiválóan alkalmas.

5 kg.

A Poli-Farbe Platinum Decor Antikkő glett használatra kész. A beszáradást megelőző fólia eltávolítását követően alaposan át kell keverni. Az alapfelületnek a glett fogadására alkalmasnak, hordképesnek, szennyeződésektől, a tapadást rontó anyagoktól mentesnek kell lennie. Szükség esetén a felületet mélyalapozni kell. Az antikkő glettet kb. 2-3 mm rétegvastagságban egy, vagy több rétegben lehet felhordani a tervezett felületi struktúra, mintázat függvényében. A glett az alkalmazott technikához szükséges mértékben csapvízzel hígítható. Önmagában használva egy világos szürkéssárga bevonatot képez. A Poli-Farbe Platinum Decor Színező Tintával illetve, a Decor Oxid Pigmentekkel anyagában is színezhető. Az antikkő glettel bevont felület száradása során zsugorodik, repedezik egy rendszertelen, a természetes kőzetekhez hasonló mintázat kialakulása mellett. A megszáradt glett felülete, megszínezhető az előzetesen beszínezett Poli-Farbe Platinum Decor Fallazúrral, Kőlazúrral, viaszolható a natúr, vagy Poli-Farbe Platinum Decor Effekt Pigmentekkel kombinált Poli-Farbe Platinum Decor Folyékony Viasszal, Méhviasszal. Feldolgozás: Az antikkő glett hagyományos glettvassal hordható fel, de bármely a célra alkalmas eszköz (műanyag, vagy fa simító, kőműves kanál, spakli, stb.) használható. A felület nem igényel különösebb előkészítést, az antikkő glett alkalmas az egyenetlenségek feltöltésére. Az alapfelületnek a glett fogadására alkalmasnak, hordképesnek, szennyeződésektől, a tapadást rontó anyagoktól mentesnek kell lennie. A porló, rossz hordképességű erősen porózus alapok esetén mélyalapozni kell. A glettelt felületet nem szükséges teljesen kisimítani, sőt az egyenetlen felület esztétikusabb eredményre vezet. A félig átszáradt glettbe fuga mintázat róható a kőből, vagy akár téglából épített falazatokhoz hasonló felület kialakítására. Az antikkő porózusra szárad, ezért szükség esetén védeni kell a nedvesség káros hatásaitól. Erre alkalmas anyagok a fallazúr, kőlazúr, metáleffekt festék, illetve a folyékony viasz termékek. A glettel bevont felület későbbi használata során bekövetkező sérülései gyorsan és egyszerűen kijavíthatók a sérülés és környékének lakkbenzinnel történő zsírtalanítása után egy újabb a korábbihoz hasonló rétegrend kialakításával. A glett lazúrozása, viaszolása a teljes átszáradást követően végezhető.

 

agyagásványok, ásványőrlemények, víz, hagyományos és modern adalékok

 

Beltéri felhasználásnál a festés és száradás közben biztosítsuk a megfelelő szellőzést.

 

E Nem tűzveszélyes.

 

 


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.