Termékismertető:

Extra erős EUROPAL 77 gombaölő és penészgátló, szerves oldószer tartalmú fehér falfesték

Alkalmazási terület: beltéri falfelületek alapozó és átvonó festésére, ahol védekezni kell a gombásodás és penészképződés ellen. 
Falfelület előkészítés: Az aljzatot gondosan meg kell tisztítani a szennyeződésektől és a régi felületeknél az esetlegesen lemállott festékmaradványoktól. Olajfestékre és műanyaggal bevont felületekre nem alkalmazható. Gipsztartalmú vakolóanyag és glett nem javasolt. 
Pórustömítés: Új, korábban nem festett, vagy erős szívóhatású felületek esetén mélyalapozás javasolt (pl. Europal 60 típ. különleges - fungicid hatású , vízzel hígítható - mélyalapozószer). 
Hígíthatóság: Lakkbenzinnel, vagy terpenollal, szintetikus hígítóval max. 5 %.
Színezés: A szokásos színezőkkel nem lehet, csak speciális színezővel, illetve kerülni. 
Felhordás: Ecsettel, és/vagy hengerrel, szórással csiszolás és portalanítás után.
A szerszámok és a padló tisztítása: Azonnal az említett hígítókkal.
Használatba vehetőség ideje: Min. 12 óra 20 Celsius fokon.
Száradási idő: 2-12 óra 20 Celsius fokon légnedvességtől függően. 
Bevonat: Selyemfényű, hófehér, tisztítható, légzőképes. Hosszú ideig kiváló védelmet nyújt a gombásodás és penészesedés ellen. Erős penészölő hatású.
A falra felhordott EUROPAL falfesték az egészségre nem ártalmas. 
Kiadósság: 4-6 m2/kg egyszeri bevonatnál, a javasolt kétszeri bevonat esetén 2-3 m2/kg.
Felhasználhatósági idő: min. 18 hónap.
Légmentesen lezárva száraz, hőtől és hidegtől védett helyen kell tárolni.
Tűzveszélyességi fokozat: III.
Tűzveszélyes! Gyerekektől elzárva tartandó!
Használat előtt felkeverendő! Nők és fiatalkorúak a készítménnyel nem dolgozhatnak. Munkavégzés közben védőruha, védőkesztyű, védőszemüveg használata kötelező, mert a falfesték felhordás közben egészségre ártalmas. Egészségre ártalmas anyagtartalom: Fungicidek. Munka közben nem szabad enni, inni, dohányozni és kerülni kell a szembe cseppenést, a nyálkahártyára és a bőrre jutást, lenyelést, belélegzést. Zárt térben gondoskodni kell az intenzív szellőztetésről. Baleset esetén orvoshoz kell fordulni, ha lehetséges meg kell mutatni a címkét, vagy a biztonsági adatlapot.
Lefolyóba önteni tilos!
Az eddig felsorolt R és S mondatok: R10-20-22-36/37-40-43-51-53-65/66/67 
S 2-20/21-23/24-26-51-61/62.
OKI szakvélemény: 7023-80/93
ÁNTSZ OTH minősítés: 2249/1994
OKBI regisztráció száma: 1701/99
KERMI engedély száma: E-96/7424
Kiszerelési egység: 12 kg bfn.

 

A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való
alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.