Termékismertető:

Geiger ISOL szigetelő többszörös fluátozás, szigetelés, impregnálás, alapozás
Intenzív, extra erős
Alkalmazási terület: Minden mésztartalmú építőanyagra felhordható, a vízben oldható mészsók kovásításával kémiailag oldhatatlan kalciumfluoriddá alakulnak át. Ez megakadályozza a víz, a savak és lúgok beszivárgását. Óvja a falakat és a homlokzatokat az időjárás és fagy ellen. Gátolja a víz-, nikotin- és rozsdafoltok kialakulását. Megerősíti a régi és új vakolatokat. A festék nem pereg le és nem szappanosodik el, ezáltal egyenletes, foltmentes felületet nyerünk. Megakadályozza a téglafal és vakolat kivirágzását. Kiküszöböli a penészképződést. Gomba- és rovarölő hatással bír. Semlegesíti az aktív mész- és cementvakolatokat. Diszperziós festékeknél egyenletes színárnyalatokat biztosít. Nélkülözhetetlen a szilikát festékeknél. Konzerválja a műkő, natúrkő és mészkő felületeket. Színélénkítő, víztaszító, nedves hatású kőkezelőszer.
Feldolgozás: Kizárólag mésztartalmú építőanyagokhoz használjuk. A friss vakolatok legalább 14 naposak legyenek. Réginél a fix vakolatot ne távolítsuk el. Fluátozás előtt hagyjuk kiszáradni a meglévő foltokat. A fluátozást nedves eljárásban végezhetjük – a közbenső száradási idők növelik a hatékonyságot. Új festékréteg felhordása előtt a foltoknak teljesen ki kell száradniuk (5-6 nap). Utólagos lemosás nem feltétlenül szükséges. Konzerválja a műkő, a natúrkő és mészkő felületeket.
Alkalmazás: 1. Réteg 100 ml ISOL + 400 ml víz 2. réteg 100 ml ISOL + 200 ml víz
Problémás esetekben hígítás nélkül alkalmazzuk. Hígításhoz ne használjunk fémedényt. Az alap szívóképességétől függően az anyagfelhasználás kb. 5-6 m2/liter.
Utalás: az üveget, márványt, zománcot, fémedényeket és növényeket óvjuk a terméktől. Ha mégis ráfröccsen, úgy vízzel azonnal mossuk le. Gipszvakolatokhoz használjuk az ISOL szigetelő sót. 
GGVS: KL 6.1, Zi 64c UN-sz:2853 OKBI 858/2002
Veszélyes anyagtartalom: magnéziumfluoroszilikát-6-hidrát < 30 %, cinkhexafluoroszilikát < 5 %
R22 Lenyelve ártalmas, S2 Gyermekek kezébe nem kerülhet, S24/25 Kerülni kell a bőrrel való érintkezést és a szembejutást, S36/37/39 Megfelelő védőruházatot, védőkesztyűt és szem/arcvédőt kell viselni, S46 Lenyelése esetén azonnal orvoshoz kell fordulni, az edényt/csomagolóburkolatot és a címkét az orvosnak meg kell mutatni, S51 Csak jól szellőztetett helyen használható.

Egyéb kiszerelés: 1000 ml

 

A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való
alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.