Kemikál Penészgomba Eltávolító Szer

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

Aktív klórt (hatóanyag: nátrium-hipoklorit) tartalmazó folyékony készítmény, mely hatásos a penészgombák, zuzmók, algák azonnali hatékony megsemmisítésére, valamint erős baktériumölő tulajdonsággal rendelkezik. A termék felhasználás közben elbomlik, konzerváló hatása nincs. A készítmény, hatásosan alkalmazható falon, csempén, járólapon, műanyag padlón, vizes helyiségek (fürdőszoba, konyha) berendezési és felszerelési tárgyainak felületén, valamint fa felületeken a képződött penész megszüntetésére. Nem alkalmazható olyan felületeken, amit az erős lúg és az aktív klór károsíthat (pld. színes szőnyegek, kárpitok, nem mosható tapéták, lakkozott és festett felületek, alumíniumot tartalmazó fémfelületek, stb.).

 ALKALMAZÁS

A kezelni kívánt, penészes felület környezetéből távolítsuk el, vagy takarjuk le az aktív klórra és erős lúgokra érzékeny tárgyakat. A szórófejen lévő zárószerkezetet 90 fokos elfordítással állítsa „szóró” állásba. A flakon tartalmát hígítatlanul, 15-20 cm távolságból permetezzük rá a fertőzött felületre úgy, hogy az ne follyon meg. 15-20 perc elteltével a penészfoltok eltűnnek, vagy elhalványodnak. Ezután a kezelt felületet nedves szivacssal töröljük át vagy mossuk le. Erősen fertőzött felületeken a kezelést többször meg kell ismételni. Kezelés előtt ne távolítsuk el a penészgomba telepeket, mert ezzel elősegíthetjük a veszélyes spórák szétszóródását. Használat után csavarja le a szórófejet, mossa át vízzel, majd csavarja vissza a flakonra! A szórófejen lévő zárószerkezetet állítsa „STOP” állásba. Ne használja más tisztítószerekkel együtt, mert egészségre veszélyes klór gáz szabadulhat fel!

A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.