Termékismertető:

ANTI GRAFFITY VÉDŐLAKK
falfirka ellen nem szívóképes alapokhoz

Igen jó fény- és időállósággal rendelkező, vízzel hígítható 2 komponensű átlátszó lakk

Az Anti Graffity védőlakk a nem szívóképes alapokhoz, így lakkozott felületekhez (pl. fémek, fafelületek) alkalmazható még akkor is, ha ezeket vízzel hígítható bevonatrendszerekkel lakkozták le. Továbbá használható lemezekhez, horganyzott lemezekhez, műanyaghoz, csiszolt kőlapokhoz, csempézett felületekhez stb.
Nem alkalmazható eloxált felületekhez. 

Az Anti Graffity védőlakk olyan permanens rendszer, amely fényes filmet hoz létre. Erről a védőfilmről többször könnyűszerrel eltüntethetők az Anti Graffity falfirka eltávolító készítménnyel az összes színes mázolmányok és filctollal készített kreációk, mielőtt ezt a védőfilmet esetleg fel kellene újítani. (Legalább 10-15 tisztítás elvégzése lehetséges).

Bedolgozás: Mindenekelőtt gondosan zsírtalanítsuk és tisztítsuk meg az alapot. Ehhez ajánlható az SE-1 lúgozó vagy a GEIGER homlokzattisztító. A keményítőt (1 rész) jól belekeverjük a lakk törzskomponensbe (4 rész), majd 5-10 perces előreakciós idő elteltével újból alaposan átkeverjük az anyagot. Ezután 8 órán belül hígítatlan állapotban bedolgozzuk a szert. Az Anti Graffity védőlakk előnyösen alkalmazható szórással (airless is) vagy hengerezéssel (karakül vagy moher lakkozóhengerrel). A porszórásnál szükséges a kombinációs szűrővel ellátott félmaszk használata. A bedolgozás történhet ecsettel is. Ez azonban az optikai színvonal csökkenésével járhat.
A felhordható teljes mennyiség – azaz 200 ml/m2 – bedolgozását több munkamenetben végezzük, ugyanis szükség van közbenső száradásra. Az Anti Graffity védőlakk felhordása száraz időben történjen, az alap hőmérséklete pedig legalább 5°C és legfeljebb 30°C legyen. A munkaeszközöket közvetlenül a használat után tisztítsuk meg vízzel. 
Minden esetben készítsünk kísérleti felületet. 
Színes graffitik eltávolítása: Ehhez az Anti Graffity falfirka eltávolító készítményt alkalmazzuk a használati utasítás szerint.
Száradási idők 20°C hőmérsékleten porszáraz állapot 2 órán belül
teljes kiszáradás 24 óra alatt
Hatóanyag: vízzel hígítható 2 komponensű poliuretán lakk Veszélyes anyagtartalom: A komponens: Zonyl FSO <1% B komponens: 1.metoxi-2-propilacetát < 20 %, “A” Shellsol (shellsó) < 5 %, n-butilacetát < 20 %, rhodocoat > 50%.
A termék száraz, hűvös helyen tárolva korlátlan ideig eltartható, de a fagyra érzékeny.
R és S mondatok: R36/38-43-52/53 Izgatja a szemet és a bőrt.Ártalmas a vízi szervezetekre, vizekben huzamosabb ideig ártalmas hatást fejthet ki. S02-23-24-51-62 Gyermek kezébe nem kerülhet. Kerülni kell a bőrrel való érintkezést és a szembejutást. Megfelelő védőkesztyűt és szem/arcvédőt kell viselni. Szembejutás esetén azonnal végezzünk bő vizes szemöblögetést és forduljunk orvoshoz. A munkaszünetek előtt és a munka végeztével mossunk kezet. Ne engedjük, hogy a szer a tárolóedényből kiszabadulva a környezetbe kerüljön.
Kiszerelési egységek: 1 és 5 , illetve 10 liter (A + B komponens együtt)
OKBI regisztrációs száma: VABO/108/2004
(Részletes termékismertető a honlapról letölthető és kinyomtatható)

 

A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való
alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.