Baumit Klíma Glett (Baumit KlimaGlätte)


A termék:
Gyárilag előkevert, meszes glettanyag, kézi és gépi felhordásra. Csak belső térben alkalmazható.
Összetétel:
Ásványi kötőanyag (fehér színű mészhidrát), osztályozott természetes fehérségű mészkőliszt és adalékszerek.
Tulajdonságok:
Páraáteresztő, könnyen feldolgozható, sima felületet biztosító, jó párafelvevő képesség, szabályozza a lakótér optimális páratartalmát, így kellemes lakóklímát teremt.
Alkalmazás:
Sima felületek előállítására. Megfelelő várakozási idő után Baumit Klíma Vakolat S, Baumit mész-/cement- és felújító vakolatokon, valamint beton felületen beltérben.
Műszaki adatok:
>Besorolási osztály:  GP-CS I az ÖNORM EN 998-1 szerint
>Maximális szemnagyság:  0,1 mm
>Szárazanyag sűrűség: kb. 1200 kg/m3
>Vízszükséglet: kb. 8 liter/zsák
>Bedolgozhatóság: kb. 8 óra
>Javasolt minimum vastagság: 1 mm
>Maximális vastagság: 3 mm (egy rétegben)
>Anyagszükséglet: 3,5 kg/m2 2-3 mm-es vastagságnál
Veszélyességi besorolás:
Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.
Tárolás:
Száraz helyen, raklapon fóliázva 6 hónapig tárolható.
Minőség:
Az ellenőrzés saját üzemi laboratóriumunkban történik.
Kiszerelés:
20 kg-os zsákokban.
Alapfelület:
Az alapfelület legyen tiszta, száraz, teherbíró, fagy-, por-, kivirágzástól és laza részektől mentes, ne legyen víztaszító.
Tudnivalók különböző alapfelületek esetén:
Az alábbi tudnivalók előírás szerinti alapfelültekre, zárt fugák esetén vonatkoznak. Baumit mészvakolatok és mész/cementvakolatok:  Pl. Baumit Speci Gépi Vakolat Fehér, Baumit Klíma Vakolat S, Baumit Thermo Vakolat, Baumit Durva Vakolat, Baumit GV 25 esetén megfelelő várakozási idő után hordható fel.
Beton:
Egyenetlenségeket, lyukakat, fugákat Baumit Ragasztó Tapasszal zárjuk (várakozási idő: 7 nap).
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.
Feldolgozás:
Kb. 8 l tiszta vizet készítsünk elő egy vödörben vagy habarcsládában. A Baumit Klíma Glettet szórjuk a vízbe, majd 5-10 percig hagyjuk beiszapolódni, majd megfelelő keverő berendezéssel keverjük, amíg egy csomómentes, krémes feldolgozási konzisztenciát kapunk.
Tipp: Ahhoz, hogy még krémesebb konzisztenciát kapjunk, a Klíma Glettet 2-3 órával korábban keverjük be, majd a bedolgozás előtt ismét keverjük át.
(Nyitott idı: kb. 8 óra)
a.) Kézi bedolgozás:
Acélsimítóval hordjuk fel, húzzuk el, majd hagyjuk szilárdulni. A teljes kikeményedés után (a páratartalomtól és a felület nedvszívó-képességétől függően kb. 2 óra múlva) valamivel hígabb konzisztenciájú anyaggal húzzuk át a felületet, így nagyon finom felületet kapunk eredményül. (Tiszta vízzel nem szabad átsimítani!)
b.) Gépi bedolgozás:
Arra alkalmas berendezéssel hordjuk fel az anyagot, majd a kézi bedolgozásnál leírtak szerint járjunk el. A lehetséges vastagság 1-3 mm, az optimális vastagság 2-3 mm.
Általános tudnivalók:
A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5°C-nál magasabb legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. A vakolat közvetlen melegítése tilos! Fűtőberendezések használatakor, különösen, ha gáz-üzeműek, ügyeljünk az alapos szellőztetésre (karbonátosodás).
A Baumit Klíma Glett lapburkolat fektetésére nem alkalmas.
Befejező réteg:
További rétegek felhordása előtt ügyeljünk a várakozási időre min. 7 nap. Ezt követően festhető, tapétázható. A Baumit Klíma Glett csempézéssel történő felületkialakításra nem megfelelő!
A hideg hőmérséklet és magas páratartalom a kötés-szilárdulási időt meghosszabbíthatja. Befejező rétegként meszes festékeket, valamint Baumit Szilikát vagy Nanopor Festéket alkalmazhatunk.

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való
alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők!