Baumit Fino Bello
Univerzális beltéri kézi glett-anyag 0-10 mm
Alapfelület:
Az alap legyen száraz, teherhordó, portól és laza részektől mentes.
Felhasználási területek:
Mész-cement, cement és gipszes vakolatokra,
betonfelületekre, gipszkarton szerkezetek hézagkitöltésére és teljes felületére, gipsz
blokk falazóelemek fugázására és felületképzésére
Feldolgozás:
A zsák tartalmát szórjuk kb.13 liter tiszta vízbe, 3-5 percig hagyjuk állni,
majd kézzel vagy alacsonyfordulatú keverőgéppel keverjük csomómentesre. Vakolt és beton felületeken az alap minőségétől függően 1 vagy 2 rétegben hordjuk fel, az
esetleges nagyobb hibákat előre javítsuk ki. Gipszkarton hézagainak kitöltésére csak
hézagerősítő csíkkal alkalmas. Ideális felület festés és tapétázás alá. A tapéta és a
festékgyártó cégek technológia előírásait mindig vegyék figyelembe. Más termékekkel ne keverjük!
Műszaki adatok:
Feldolgozhatósági idő: 70 - 90 perc
Felhordási vastagság:  0 - 10 mm
Anyagszükséglet:         0,8 kg/m2/mm
Összetétel:
gipsz és egyéb ásványi és tulajdonságjavító adalékanyagok
Általános tudnivalók:
A levegő, az anyag és az alapfelület hőmérséklete +5 0C felett legyen a felhordás és a kötés ideje alatt. Nem alkalmas csempeburkolat alá! A bedolgozást az érvényben lévő szakmai szabályok, szabványok és műszaki előírások szerint kell végezni. Lásd a műszaki lapokat és a Baumit rendszereket. Fűtőberendezések használatakor, különösen, ha gázüzeműek, ügyeljünk az alapos szellőztetésre. Az elektromos be-rendezések és a vakolatlécek rögzítéséhez, valamint az alap esetleges nagyobb egyenetlenségeinek kisimításához, ill. a hézagok kitöltéséhez kizárólag gipsz alapú anyagok használhatók!
Végső felületkezelés:
A kereskedelemben forgalmazott festékekkel, bevonó anyagokkal és simító eszközökkel (spatulya vagy spakli), ill. belső használatra szánt festékekkel történhet (beltéri diszperziós festékek).

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való
alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők!