Baumacol Basic Vékonyágyas csempe- és járólap ragasztó belső térben

A termék:  Cementbázisú, por alakú, élelmiszerbarát, víz-, és fagyálló, műanyag adalékokkal javított, hidraulikusan kötő, vékonyágyazású ragasztóhabarcs 

Összetétel:  Cement, szerves kötőanyag, homok, adalékszerek
Felhasználás:  Kis és középes mérető, 3-25% vízfelvételű kerámia burkolólapok (500 cm-ig)  ragasztására beltérben cementbázisú aljzatokra.

 



Pihentetési idő : kb. 15 perc

Fazékidő: kb 4óra

Nyitott idő:  20-30perc

Korrigálhatóság:  5perc

Maximális rétegvastagság:  4mm

Keverővíz szükséglet: kb. 0,32 l/kg (32%)
kb. 8 liter/25 kg zsák

Fogazat (mm) : 4,   -   6,  -    8,  -  10

Anyagigény (kb) : 1,6  -  2,0 -  2,5  -  3,0  kg/m2

Anyagszükséglet: Kb. 3 kg/m2, a csempehátlap típusától függően

 

 

Veszélyességi besorolás: Az 1907/2006 számú (2006. XŐŐ.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (ŐŐ. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Tárolás:  Száraz helyen, raklapon fóliázva 12 hónapig tárolható.

Minőség:  MSZ EN 12004 szerint C1

Kiszerelés:  25 kg-os zsákokban, 54 zsák/raklap = 1350 kg (zsugorfóliázva)

Alapfelület:  Az alap legyen tiszta, száraz, jó teherbírású, fagy-, por-, sókivirágzás, laza,
festék- és leválasztó-szer részektől mentes, olaj és zsírmentes. Nem lehet
víztaszító.

Alkalmazható: Betonra, cementesztrichre, cementbázisú vakolatra, könnyűbetonra

Nem alkalmas: Fémre, fára, műanyagra, gipszes alapfelületre és minden olyan cementbázisú aljzatra, melynek zsugorodása még nem fejeződött be.

Keverés:  A porragasztót tiszta vízbe szórjuk és lassú járású gépi keverővel (keverőszár) kb. 3 percen át csomómentes masszává keverjük, 15 percig hagyjuk pihenni, aztán még egyszer keverjük át! A készre kevert habarcsot nem szabad víz ismételt hozzáadásával újrakeverni!

Feldolgozás:  Először a ragasztóból vékony kontakt réteget kell felhordani, majd a Baumacol Basic ragasztót fogazott glettvassal  45-60˚ egyenletes rétegvastagságban hordjuk fel a felületre és a burkolólapokat ragasztási (nyitott) időn belül, enyhén eltolva, a felületre nyomást gyakorolva helyezzük el. Ragasztóhabarcsos éleket, fugákat nedves szivaccsal azonnal tisztítsuk meg. Az előírt ragasztási időt feltétlenül tartsuk be, túllépése esetén (bőrösödés!) szedjük vissza a felhordott csemperagasztót és pótoljuk újjal. Lapok beágyazódásának mértéke a ragasztóágyba legalább 65 %-os legyen. Ismeretlen tulajdonságú burkolólapoknál próbaragasztás javasolt.

Utókezelés: az elkészült burkolatot kb. 24 óráig védjük a mechanikai terheléstől.


A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C-nál magasabb legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt.  Csak tiszta – pl. vezetékes – vizet használjunk. Egyéb adalékszerek– pl. fagyásgátló – hozzákeverése tilos! Az aljzatra vonatkozó szabványokat, előírásokat, műszaki előírásokat mindenkor figyelembe kell venni! Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást. Javasolt szerszám: elektromos keverőgép, megfelelő mérető keverőedény, kőműveskanál, szivacs. A fogazott glettvas fogazatmérete a burkolatnak megfelelő legyen. Munkavédelem:  Termékre jellemző tulajdonságok, mint összetétel, hulladék elhelyezés, tisztítás, különleges kezelés megtalálhatók a termék biztonsági adatlapján.





A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.