Miranol (Zománcfesték)

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

Ablakokra, ajtókra, bútorokra, kerékpárokra, cégtáblákra stb. A Miranol alkalmas korábban alkid, vagy savkatalizátoros festékkel bevont felületek újrafestésére. A festendő felületnek száraznak kell lennie, a felületi hőmérséklet legalább +5OC és a relatív páratartalom legfeljebb 80% legyen.

 ALKALMAZÁS

A felület legyen tiszta, száraz, zsiradéktól, olajtól, rozsdától, viasztól,  leválló részektől mentes. A megfelelő fényességi fok biztosítása érdekében a felületet tökéletesen simára kell csiszolni. A festetlen  vagy teljesen lecsiszolt fa felületeket Unica Adhesion Primer-rel, a lecsiszolt fémfelületeket Unica Metal Primer-rel alapozza.

A Miranol-t használat előtt alaposan keverje fel, majd ecsettel, rövid szőrű hengerrel, vagy szórással vigye fel 2 rétegben a felületre.  Ecsetelés vagy hengerezés során, szükség szerint hígítható 10% White Spirit 1050 hígítóval. Szórás esetében a rétegvastagság nem  haladhatja meg a 40μm-t és legfeljebb 20% Spray Thinner 1032-vel lehet hígítani.

Fedőképesség : 12 - 14 m2/l fémfelületekre. 10 - 12 m2/l fafelületekre.

A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.