Suprabilit - mélyalapozó

Jellemzők:

TÍPUS Speciális diszperziós mélyalapozó abszorptív felületek festés előtti kezelésére. Megerősíti a felületet és csökkenti annak nedvszívó képességét, növeli a fedőfesték tapadását.
ALKALMAZHATÓSÁG

Gipszkarton, glettelt- és beton felületek, gipsz- és cement-mész vakolatok alapozása.

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT Gipszkarton, glettelt- és beton felületek, gipsz- és cement-mész vakolatok alapozása.

 

Színskála áttetsző
Fedőképesség

18 m2/l/réteg (A valódi fedőképesség függ a festendő felület minőségétől, nedvszívó képességétől és a felhordás módjától.)

Kanna méretek 1l, 5l
Hígító Víz
Felvitel módja ecset, henger, szórás
Száradási idő 23°C és 50% relatív páratartalom esetén

száraz kb. 2 óra múlva, következő réteg felhordható legalább 4 óra elteltével

Sűrűség kb. 1,01 g/cm3
Tárolás 5 °C és 25°C-o hőmérsékleten, jól lezárt kannában.
Fagytól védendő.
Termékkód 824100

 

Festési körülmények A festendő felület legyen száraz, tiszta, a levegő hőmérséklete legyen legalább 5°C, a levegő relatív páratartalma pedig 80% alatt.
Előkészítés Az új beton és vakolt felületeket legalább 4 hét száradási és kikeményedési idő után lehet lefesteni.
Távolítsa el a felületről a port, a zsíros, olajos, viaszos és egyéb szennyeződéseket. A felületi hibákat és egyenetlenségeket egyenlítse ki a megfelelő töltőanyaggal. Távolítsa el a meszes, vagy enyves festéket a felületről.
Felvitel Felhordás előtt alaposan keverje el az alapozót. Keverje el a alapozót 1:1 arányban vízzel, majd az elegyet is alaposan keverje el. Hordja fel az alapozót egy, szükség esetén legalább 4 óra elteltével még egy rétegben ecsettel, hengerrel, vagy szórással.
Szerszámok tisztítása Tisztítás előtt törölje le a szerszámokról a lehető legtöbb alapozót, majd mossa le azokat vízzel.
határérték EU-határérték erre a termékre (kategória/alkategória): A/h, 30 g/l (2010)
A termék kevesebb, mint 30 g/l VOC-t tartalmaz.

 

A termék nem minősül veszélyes árunak. További információt lásd a Biztonsági Adatlapon. Biztonsági adatlap igényelhető a Tikkurila Kft-től.

A folyékony hulladékot és a száraz, üres dobozokat veszélyesanyag-lerakóhelyre kell szállítani.

A fent említett információk laboratóriumi vizsgálaton és gyakorlati tapasztalaton alapulnak, amelyeket a termékismertetőben megadott időpontban ellenőriztek. A termék minőségét gyári rendszerünk garantálja, amely megfelel az ISO 9001-es minőségbiztosítási rendszernek és az ISO 14001-es környezetvédelmi követelményeknek. Mint a termék gyártója, a termék javaslatainktól eltérő vagy nem megfelelő módon történő használatából adódó sérülésekért nem vállalunk felelősséget.
A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők!  A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.