Optiva Colour - akril latex beltéri falfesték

Jellemzők:

TÍPUS Vízhígítású akril latex beltéri falfesték lakóépületek, irodák és közületi helyiségek falainak és mennyezeteinek védő és dekorációs festésére. Teljesen matt fedőréteget képez.
ALKALMAZHATÓSÁG

Lakóépületek, irodák és közösségi helyiségek, iskolák, egészségügyi helyiségek (kórházak, gyermek játszóterek), üzemek és élelmiszeripar, étellel nem érintkező mész- és cementvakolatok, glett, beton, gipszkarton falak és mennyezetek festése. Korábban festett felületek felújítására is alkalmas.

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT Lakóépületek, irodák és közösségi helyiségek, iskolák, egészségügyi helyiségek (kórházak, gyermek játszóterek), üzemek és élelmiszeripar, étellel nem érintkező mész- és cementvakolatok, glett, beton, gipszkarton falak és mennyezetek festése. Korábban festett felületek felújítására is alkalmas

 

Bázis festék AP és C
Színskála Fehér, a Tikkurila Symphony, NCS és más színkártyák engedélyezett színei.
Fényességi fokozat teljesen matt
Fedőképesség 12 m2/liter/réteg-ig (A valódi fedőképesség függ a festendő felület minőségétől, nedvszívó képességétől és a felhordás módjától.)
Kanna méretek 0,9l, 2,7L, 9L, 18L
Hígító Víz
Keverési arány Vízzel, szükség esetén max. 5%-ban.
Felvitel módja ecset, henger, szórás
Száradási idő 23°C és 50% relatív páratartalom esetén kb. 1 óra alatt száraz, átfesthető 4 óra elteltével. (Alacsonyabb hőmérséklet és magasabb páratartalom esetén a száradási idő hosszabb.)
Töltő kapacitás 0,9l, 2,7L, 9L, 18L
Sűrűség A-bázis: kb. 1,35 g/cm³, színtől függően, C-bázis: kb. 1,27 g/cm³, színtől függően
Tárolás Fagytól védendő. Száraz helyen, +5°C-25°C-os hőmérsékleten, jól lezárt dobozban/kannában tárolandó.
Termékkód C15 3905

 

Festési körülmények A festendő felület legyen száraz, tiszta, a levegő hőmérséklete legyen 5°C-25°C között, páratartalma pedig 80% alatt.
Előkészítés Festetlen felületek:
A friss vakolt vagy beton felületeket 4 hét száradási és kikeményedési idő elteltével szabad festeni. Távolítsa el a felületről a port, a zsíros, olajos és egyéb szennyeződéseket. Az egyenletlen felületeket és a felületi hiányosságokat egyenlítse el és töltse ki a megfelelő töltőanyaggal. Alapozásként hordjon fel egy réteg, max. 30%-ban vízzel hígított Optiva Colort.

Korábban festett felületek:
Mossa le a felületet és távolítsa el a felületről a zsíros, olajos és egyéb szennyeződéseket, valamint a laza, lepergő festékrétegeket. Az egyenletlen felületeket és a felületi hiányosságokat egyenlítse el és töltse ki a megfelelő töltőanyaggal. Alapozásként hordjon fel egy réteg, max. 30%-ban vízzel hígított Optiva Colort.

Korábban meszes, vagy enyves festékkel festett felületek:
Az enyves, vagy meszes festéket tökéletesen, a vakolatig távolítsa el. Távolítsa el a felületről a port, a zsíros, olajos és egyéb szennyeződéseket. Az egyenletlen felületeket és a felületi hiányosságokat egyenlítse el és töltse ki a megfelelő töltőanyaggal. Ezután alapozza a felületet egy réteg Suprabilit-tel.

Ha a festendő felület anyaga laza, alapozza a felületet Suprabilit mélyalapozóval.

Figyelem!
A festőszalagot festés után azonnal távolítsa el, mielőtt a festék megszáradna.
Javasolt leellenőrizni, hogy a glett erős és stabil felületet képzett-e - amennyiben enyhe kézi dörzsöléssel a felület omladozik, vagy ha a glett a tenyéren marad, a felület laza és ajánlott Suprabilittel lealapozni.
Felvitel A lehetséges színeltérések elkerülése végett biztosítson az egész felületre elegendő, azonos gyártási számú festéket.
A festéket nem szükséges hígítani. Felhordás előtt alaposan keverje el a festéket. Hordja fel a festéket ecsettel, hengerrel, vagy szórással 1-2 rétegben. A gyenge takaróképességű színek esetében lehetséges, hogy további rétegek felhordása is szükséges.
Szerszámok tisztítása Tisztítás előtt törölje le a szerszámokról a lehető legtöbb festéket, majd mossa le azokat vízzel.
határérték EU-határérték erre a termékre
(Kategória/alkategória): A/a 30 g/l (2010).
A termék max. 30 g/l VOC-t tartalmaz.

 

A termék nem minősül veszélyes árunak. Gyermekek kezébe nem kerülhet. Festés után alaposan szellőztesse át a helyiséget, amíg a kellemetlen szag megszűnik. Ezután veheti használatba a helyiséget. További információt lásd a Biztonsági Adatlapon. Biztonsági Adatlap igényelhető a Tikkurila Kft-től.

A folyékony hulladékot a csatornába engedni nem szabad. A folyékony hulladékot és a száraz, üres dobozokat/kannákat veszélyesanyag-lerakóhelyre kell szállítani.

A fent említett információk laboratóriumi vizsgálaton és gyakorlati tapasztalaton alapulnak, amelyeket a termékismertetőben megadott időpontban ellenőriztek. A termék minőségét gyári rendszerünk garantálja, amely megfelel az ISO 9001-es minőségbiztosítási rendszernek és az ISO 14001-es környezetvédelmi követelményeknek. Mint a termék gyártója, a termék javaslatainktól eltérő vagy nem megfelelő módon történő használatából adódó sérülésekért nem vállalunk felelősséget.
A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők!  A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.