CEKOL Prémium

Fehér színű polimer simító massza

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

A CEKOL Prémium fehér színű gipszmentes, akril és kitűnő minőségű fehér természetes töltő és modifikációs anyagok diszperzióján alapuló simító massza. Felületek festés előtti simítására és kiegyenlítésére, valamint dekoratív jellegű felületek kialakítására szolgál. Alkalmazható az épületeken belül beton-, gipsz-, gipszkarton lemezek és pihentetett hagyományos vakolatok cementes, illetve meszes-cementes vakolatokból készült felületeken.
Különösen alkalmas a felületek festés előtti utolsó simítására és kiegyenlítésére. Lehetővé teszi az ideálian sima és festhető fehér felületek kialakítását. Fény hatására nem sárgul. A felület esetleges apróbb egyenetlenségei száradás után csiszolópapírral vagy csiszolóhálóval lecsiszolhatók. Száradás után bármilyen festékkel festhető.

 ALKALMAZÁS

A felületnek tisztának, tömörnek és zsíros szennyeződésektől mentesnek kell lennie. Az emulziós, enyves és olajfestéket, valamint a laza szerkezetű homokszemcséket el kell távolítani a felületről.Az erősen nedvszívó felületeket CEKOL DL-80 emulziós alapozóval kell előkészíteni.

Az előkészítés során kb. 0,4 l vízhez kell 1kg poranyagot szórni. Gondosan el kell keverni, majd rozsdamentes acélból vagy műanyagból készült szerszámmal felhordani az előkészített felületre. A bekevert anyagot 3 napig lehet felhasználni, azzal a feltétellel, hogy az anyagot légmentesen zárt edényben tároljuk. A polimer simító massza géppel is felhordható.
Rétegvastagság 1-3 mm. A következő réteg az első réteg megszilárdulása és kiszáradása után hordható fel.
A massza simán vagy különféle dekoratív jellegű alakzatok formájában hordható fel. A mintázat az alkalmazott szerszámtól függ.
A szerszámokat közvetlenül alkalmazásuk után folyó vízben kell tisztítani.

Műszaki adatok:
Alkalmazási hőmérséklet: +5 C-től +30 C-ig
Rétegvastagság: 1-3 mm
Anyagigény: kb. 1,5 kg/m2/mm 1 mm rétegvastagság esetén
A száradás ideje a felhordott réteg vastagságától és a környezeti feltételektől függ: 1-2 mm rétegvastagság esetén kb. 6 óra (22 C +/-2 hőmérséklet; 30% páratartalom)
Tárolás: eredeti csomagolásban; száraz helyen a gyártás idejétől számított 12 hónap. 
A termék PZH (higiéniai) tanúsítvánnyal rendelkezik.


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.