CEKOL A-45

Készrekevert szórható fehér simító massza

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

Felületek festés előtti kiegyenlítésére és simítására, valamint dekoratív jellegű burkolatok készítésére szolgál. Alkalmazható épületen belül beton-, gipsz-, gipszkarton és pihentetett hagyományos meszes-cementes habarccsal vakolt felületeken.
Különösen alkalmas felületek készre festés előtti végső kiegyenlítésére és simítására. Lehetővé teszi ideálisan sima, könnyen festhető fehér színű felületek kialakítását. Fény hatására nem sárgul. A massza esetleges kismérvű egyenetlenségei száradás után csiszolópapírral vagy csiszolóhálóval lecsiszolhatók. Kiszáradás után bármilyen festékkel festhető.

 ALKALMAZÁS

A felületnek egyenletesnek, tisztának, tömörnek és zsírmentesnek kell lennie. Minden laza, a felülethez tartósan nem kötődő anyagot el kell távolítani. Az erősen nedvszívó felületeket CEKOL DL-80 diszperziós alapozóval kell alapozni.

A simító masszát glettszórógéppel és rozsdamentes acélból vagy műanyagból készült szerszámokkal kell felhordani.
A felhordott réteg vastagsága 1-3 mm. A következő réteg az első réteg megszilárdulása és kiszáradása után hordható fel.
A massza simított vagy különféle dekoratív jellegű felület kialakítására használható fel. A mintázat jellege az alkalmazott szerszámtól függ.
A szerszámokat folyóvízzel, közvetlenül a munkálatok befejezése után kell tisztítani.

Megfelel a PN-EN 13300 szabványnak.
Alkalmazási hőmérséklet: +5 C-től +30 C-ig
Rétegvastagság: 1-3 mm
Anyagigény: kb. 1,5 kg/m2 1 mm rétegvastagság esetén
A száradás ideje a felhordott réteg vastagságától és a környezeti feltételektől függ: kb. 6 óra 1-2 mm vastag réteg esetén (22 C +/-2 hőmérséklet; 30% páratartalom)
Tárolási idő: a gyártás idejétől számított 12 hónap szorosan záródó, eredeti csomagolásban hőforrástól távol, felmelegedéstől és megfagyástól óva, gyermekek elől elzárva tárolható. PZH higiéniai tanúsítvánnyal rendelkezik.

A felhordás technológiája:
Szükséges eszközök: glettszórógép, ecset, rozsdamentes acélsimító, kis simító, mintakészítésre példaként bemutatott nyomóhengerek.

1. A simítómassza felhordásának megkezdése előtt a felületet megfelelően elő kell készíteni. A felületnek egyenletesnek, tisztának, tömörnek, terhelhetőnek és a laza, a felülethez tartósan nem kötődő elemektől mentesnek kell lennie. Szükség esetén azt egyenletessé kell tenni GS-100 simító gipszhabarcs (nagy egyenetlenségek esetén) vagy C-45 simító massza (kisebb egyenetlenségek esetén) felhasználásával.

2. A felület előkészítés következő lépése a diszperziós alapozóval történő alapozás. A felület portalanítása és megtisztítása után CEKOL DL-80 diszperziós alapozóval kell azt kezelni. A CEKOL GS-100 és a C-45 anyagokkal simított felületeket is alapozni kell.

3. A diszperziós alapozó száradása után lehet megkezdeni a simító massza felhordását. A simító massza felhordásra kész.

4. A simító masszát glettszórógéppel vagy rozsdamentes acélsimítóval kell felhordani. A legjobb dekoratív hatás egyenletesen, megszakítás nélkül felhordott 1-3 mm vastag réteggel érhető el. Az esetleges szennyeződéseket víz és törlőkendő használatával azonnal el kell távolítani.

5. Legjobb az egész felületre egyszerre felhordani az anyagot. A sima felületeken kívül dekoratív jellegű burkolatok is készíthetők. A simító massza konzisztenciája lehetővé teszi bármilyen mintázat kialakítását a falon. A mintázat az alkalmazott szerszámtól függ. A szerszámokat közvetlenül a munkálatok befejezése után folyóvízben kell megtisztítani.

6. A száradás ideje a felhordott réteg vastagságától és a környezeti feltételektől függ (páratartalom, hőmérséklet).

7. A massza esetleges kismérvű egyenetlenségei száradás után csiszolópapírral vagy csiszolóhálóval lecsiszolhatók. A megszáradt simítómassza bármilyen festékkel festhető.

Tárolás: a gyártás idejétől számított 12 hónap szorosan záródó, eredeti csomagolásban, hőforrástól távol, felmelegedéstől és megfagyástól óvva, gyermekek elől elzárva tárolható.


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.