CEKOL TLG-48

Könnyű gépi gipsz bázisú vakoló habarcs

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

A termék száraz, legfeljebb 70% páratartalmú helyiségek belső, ásványi anyagokból készült felületeinek gépi vakolására szolgál. A termék mesterséges gyártott gipsz, ásványi eredetű töltőanyagok, könnyű zúzalék és modifikáló anyagok keveréke. Kézzel is felhordható.

 ALKALMAZÁS

A felületnek tisztának, tömörnek és zsíros szennyeződésektől mentesnek kell lennie. Az emulziós, enyves és olajfestékes, valamint a laza szerkezetű homokszemcséket el kell távolítani a felületről. Az erősen nedvszívó felületeket emulziós alapozóval kell előkészíteni.
Emulzió koncentrátum is használható, a felület nedvszívó képességétől függően 1:2 ? 1:4 arányában hígítva.
A sima felületeket és a mennyezeteket alapozni kell. A fagyott felületek, valamint a friss betonfelületek nem vakolhatók.
A vakolatot vakolatszóró géppel hordjuk fel. A felhordás során 20 percnél hosszabb szünet nem tartható. A kézi előkészítés során kb.0,55 l vízhez kell 1 kg poranyagot szórni. Gondosan el kell keverni, majd felhordani az előkészített felületre.

A vakolás sorrendben az alábbi munkafázisokból áll:
-a felület alapozása
-a vakolóprofilok felerősítése (ha alkalmazásra kerülnek)
-a vakolat felhordása
-a felület durva, alumínium léccel történő simítása
-a vakolat részleges megszilárdulása után a felületek és a sarkok kialakítása
-a szilárdulás utolsó fázisában a felületet vízzel kell befröcskölni, a tejet lehúzni és simítóléccel lesimítani.

A megmunkálás ideje: ~ 3 h. 
A vakolat vastagsága: ~ 10 mm. 
Anyagfelhasználás: ~ 0,9 kg/m2/mm. 
Alkalmazási és felület-hőmérséklet: +5 - +25 C. 
Tárolás: eredeti csomagolásban; száraz helyen a gyártás idejétől számított 12 hónap. A gyártás ideje és a gyártó cég jele a zsák oldalán található.
A termék PZH (higiéniai) tanúsítvánnyal rendelkezik.


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.