2K szigetelőhabarcs (2K Abdichtung)

ALKALMAZÁSI TERÜLET

Alkalmas monolit ivó- és esővíz tartályok, úszómedencék belső szigetelésére 5 méteres mélységig, valamint erkély, terasz és fürdőszoba víz elleni szigetelésére a kerámiaburkolat fektetése előtt, vízszintes és függőleges felületen. Alkalmazható hézagmentesen kifugázott téglafalazat, betonfelületek, valamint cementvakolatok védelmére. Vízzáró bevonatként megvédi a beton és vasbeton szerkezeteket a csapó eső és a fröccsenő víz ellen. Képes a zsugorodásból származó repedések áthidalására 1,2 mm szélességig. Kültérben is alkalmazható. A negatív víznyomás ellen nem véd. Meglévő burkolatra csak beltérben alkalmazható.

A FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉSE

A Cimsec 2K szigetelőhabarcs jól tapad csaknem valamennyi tiszta, nedvszívó felülethez. A felületnek teherbírónak, szilárdnak, száraznak, valamint tapadást gátló anyagoktól (zsír, por, cementtej, habarcs maradvány stb.) mentesnek kell lennie. A beton felületét célszerű nagynyomású vízzel vagy homokfúvással megtisztítani a szigetelőanyag felhordása előtt. Az esetlegesen meglévő repedéseket ki kell szélesíteni (pl. sarokcsiszoló alkalmazása), majd cementhabarccsal vagy injektáló gyantával kitölteni. A sarkokat – legalább 2 cm sugarú – ívet képezve kell kialakítani. Szükség esetén a téglafal fugáit újra kell tömíteni. Amennyiben a falazat nagyon egyenetlen, kiegyenlítő vakolat alkalmazása szükséges. A szigetelő anyag felhordása előtt az erősen nedvszívó felületeket alapozza le a Cimsec Tapadóhíddal.

FELHORDÁS

Öntse a szintetikus műgyanta diszperziót (1. komponens) egy keverőedénybe, majd folyamatosan adagolja hozzá a 2. (por)
komponenst. Közben lassú fordulatszámú kézi keverőgéppel alaposan keverje össze azokat mindaddig, amíg a habarcs csomómentes nem lesz. Szükség esetén – néhány perc pihentetést követően – ismételten keverje át a habarcsot, amely ezután – glettvassal – már felhordható. Hengerrel történő felhordás esetén – a megfelelő konzisztencia beállításához – a már bekevert 15 kg habarcshoz további 0,75 liter vizet (30 kg habarcs esetén 1,5 liter vizet) kell adagolni. A Cimsec 2K szigetelőhabarcsot 1 órán belül fel kell használni és a felületre, legalább két rétegben felhordani a MŰSZAKI ADATOK-ban leírt felhasználási céloknak megfelelően. Minimális rétegvastagság (nedves állapotban)
1 mm, nyomással nem rendelkező Ha nincs lehetőség a sarkok íves kiképzésére, a fal- és padlócsatlakozások lezárásához a Cimsec
Sarokszigetelő szalagot kell alkalmazni, akárcsak a dilatációs- és csatlakozási hézagok esetében. Az első réteg felhordásakor illesszük
a sarokprofilokat és a sarokszigetelő szalagot a helyükre, préseljük a felülethez, majd a perforált széleket – a szigetelőhabarccsal – megkenve rögzítsük azokat. A második réteg felhordása csak az első réteg száradása után kezdhető meg, amellyel biztosítható a sarokszigetelő szalag tökéletes beágyazódása is. Ez az idő kb. 2 – 3 óra, a klimatikus viszonyok függvényében. A szigetelt felületet óvni kell a túl gyors száradástól és a korai nedvesedés káros következményeitől. Járható kb. 3 óra elteltével, burkolható kb. 3 – 4 óra múlva. Szükség esetén a frissen szigetelt felületet takarja le. Vízterhelésnek 1 hét után lehet kitenni. A szerszámról a friss habarcs vízzel lemosható, a megkötött anyag csak mechanikus úton távolítható el.

FONTOS TUDNIVALÓK

A már bekevert anyaghoz csak akkor adagoljon vizet (az előírt mennyiségben), ha hengerrel kívánja azt a felületre felhordani.
A Cimsec 2K szigetelőhabarcsot száraz körülmények között, +5°C– +30°C közötti hőmérsékleten kell alkalmazni. Az összes közölt
adat 23°C hőmérsékletre és 50% relatív páratartalomra érvényes.
Amennyiben a környezeti viszonyok ettől eltérőek, vegye figyelembe, hogy a szilárdulás üteme gyorsabb vagy lassabb lehet. A Cimsec

MŰSZAKI ADATOK

Összetétel:
1. komponens: speciális műanyag diszperzió és egyéb adalékszerek
2. komponens: hidraulikus kötőanyagot (gyorscement), kvarchomokot, ásványi töltő- és adalékanyagokat tartalmaz
A bekevert habarcs színe: szürkésbarna
Keverési arány: 1 súlyrész diszperzió (1. komponens)
2 súlyrész poranyag (2. komponens)
Fazékidő: kb. 60 perc
Minimális rétegvastagság: (nyomással nem rendelkező vízterhelés esetén): nedves: kb. 1 mm
száraz: kb. 0,8 mm
Minimális rétegvastagság: (nyomással rendelkező vízterhelés esetén): nedves: kb. 2,5 mm
száraz: kb. 2 mm
A 2. réteg felhordható: kb. 2 óra elteltével (függ a klimatikus viszonyoktól)
A szigetelt felület burkolható: kb. 3 - 4 óra elteltével
Vízzáróság 28 napos korban: 1,5 bar víznyomáson vízzáró (DIN 1048, 5 rész)
Repedés áthidaló képesség: ≤ 1,2 mm
Anyagszükséglet: 1,6 kg/ mm2/mm
Felhasználás célja
Alternatív szigetelés fröccsenő víznek kitett helyiségekben 2 mm 3,2 kg/m2
Alternatív szigetelés terasz burkolata alá 2 mm 3,2 kg/m2
Víztárolók, úszómedence bevonása (max. 5 m vízmélységig) 2,5 mm 4 kg/m2
A fenti adatok normál klímára (+23 °C és 50% relatív páratartalom) vonatkoznak. 1,6 kg/m2/mm

2K szigetelőhabarcsot nem szabad összekeverni más anyagokkal, adalékokkal vagy kötőanyagokkal. Az 1. komponens fagyveszélyes!
Felhasználáskor a poranyagokra illetve a cementhabarcsokra vonatkozó előírásokat be kell tartani. A habarcs elkészítéskor lúgossá válik, ezért bőrre és szembe kerülésétől óvakodjunk. Ha ez mégis megtörténne, alaposan mossa meg az érintett testrészt. Szükség esetén hívjon orvost.

KISZERELÉS
15 kg 1. komponens: 5 kg fémkannában
2. komponens: 10 kg papírzsákban
30 kg 1. komponens: 10 kg fémkannában
2. komponens: 20 kg papírzsákban

TÁROLÁS
Eredeti, jól zárt csomagolásban, hűvös, száraz, nedvességtől védett helyen.

FELHASZNÁLHATÓ
1. és 2. komponens: a gyártástól számított 12 hónapig.

EGYÉB INFORMÁCIÓK
A papírzsákot csak akkor tegye a papírhulladék gyűjtőbe, ha teljesen üres és nem tartalmaz anyagmaradványokat. A megkeményedett
termékmaradványokat az építőipari hulladékgyűjtőben helyezze el. A maradék anyagot nem szabad talajba, természetes vizekbe és
csatornába juttatni. A Cimsec 2K szigetelőhabarcs csak a termékismertetőben feltüntetett területeken használható fel.
A termékparamétereket gyakorlati tapasztalataink illetve mérési eredményeink alapján adtuk meg

 

A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.