CELLOXIN ZOMÁNC

 

Felépítés
Nitro-kombinációs, színező pigmenteket és egyéb adalékanyagokat tartalmazó zománcfesték. CELLOXIN nitrozománcból a CELLOXIN színkártya és lehetőségeinktől függően RAL színskála szerint gyártunk.

Alkalmazási terület
Ipari gépek, berendezések, ipari tartályok fémfelületeinek és kevésbé igénybevett kültéri fémfelületek bevonására alkalmas zománcfesték, amely kizárólag a szakipar számára kerül forgalomba. Mérsékelt (max 60 °C) és nem állandó hőhatásnak kitett ipari létesítmények felületeinek bevonására is használható. Gyorsan száradó, kemény, fényálló, polírozás után tartósan tükörfényes bevonatot ad. Szórható, mártható, önthető, és megfelelő hígítóval ecsetelhető.

Minőségi jellemzők
Külső : átlátszatlan, homogén eloszlású szuszpenziók
Kifolyási idő, 20 °C-on, Mp6, s, min 60
Sűrűség, 20 °C, g/ cm3 1,0-1,1

Száradási idő, 20 oC-on max.
1. fokozat, perc ......................................... 20
6. fokozat, óra ........................................... 2
Bevonat külseje: egyenletes, szemcsementes
Átszórhatóság, , 20 oC-on : 30 perc száradást követően átszórható

Tapadás
alapozott lemezen, fokozat ........................ 0
alapozatlan lemezen, fokozat ................... 1
Kiadósság, m2/l: ........................................ 10-12

 

Az előkészített (szükség szerint mechanikailag tisztított, natúr, vagy pácolt, illetve pórustömített, portalanított) fafelületre a szórási konzisztenciára CELLOXIN HÍGÍTÓ 108-cal (kb. 1:1 arányban) hígított NITROLAKK-ot 2-7 rétegben, nagypórusú fafelületekre 5-7 rétegben kell, a fa erezetére keresztben, majd szálirányban felszórni. Az egyes rétegek felhordása között min. 2 óra száradási
időt kell biztosítani. Kisebb, vagy tagolt fafelületekre ecseteléssel is felhordhatók, a felhordási konzisztenciát
CELLOXIN HÍGÍTÓ 104-gyel kell beállítani.

Az utolsó lakkréteg felhordását követő min. 48 óra elteltével magasfényű filmfelület igénye esetén, a portalanított, lakkozott felület csiszolható, polírozható. A NITROLAKK 004 (fényes) és NITROLAKK 005 (matt) különböző arányú keverésével tetszőleges fényességű bevonat nyerhető. A fényezési munka minden fázisát kb. 20-30 °C hőmérsékletű és max. 65% relatív légnedvességű munkatérben ajánlatos végezni. Magasabb páratartalmú légtérben CELLOXIN HÍGÍTÓ 117 használata javasolt, ezzel kiküszöbölhető az esetlegesen előforduló mattulás, kifehéredés, szürkülés.

Hígítás: CELLOXIN HÍGÍTÓ 108-cal, 117-tel, 104-gyel és 110-zel (aromásmentes)

Tárolási garanciális idő: eredeti, zárt csomagolásban, napfénytől védett helyen tárolva a gyártástól számított 24 hónap.

Csomagolás: 0,75, 5 és 20 literes litografált dobozban, illetve kannában.

Tűzvédelmi előírás: „A” tűzveszélyességi osztály. Fokozottan tűz- és robbanásveszélyes!



A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.