BONDEX 4256 - Fafesték

Termékleírás / termékcsoport:
Vízbázisú fafesték, amely akár 12 év védelmet biztosít a kezelt fafelületnek.
Ideális felújításhoz és színváltáshoz.

Felhasználási terület:

Minden bel- és kültési fafelület kezelésére, a termék alkalmazható fém és műanyag felületek bevonására is.

Tulajdonságok:
• Víz- és időjárásálló.
• Jó fedőképesség és színtartás
• Hosszú élettartam, a napsütés hatására sem repedezik meg
• Gyorsan szárad
• Sötét, vagy elszíneződött fafelületek színváltására is használható a 3312 Bondex Vizes lazúrral rendszerben alkalmazva.

Felhasználási javaslat:
Kezeletlen puhafákat kültéren kezelje Bondex fakonzerválóval. Keményfák esetén ez nem szükséges, azonban világos árnyalatú tölgyfán és vörös cédruson az alapozás ajánlott. Szerkezeti korrózióra hajlamos fémfelületek eserén rozsdagátló alapozó használata javasolt. Műanyag és nem fém felületeken pedig tapadásjavító alapozó használata javasolt.

A kezelés során vigyen fel 2 réteg Bondex fafestéket, ecsettel vagy hengerrel.

Színváltás esetén távolítsa el a laza leváló részeket, majd a felületet csiszolja át és mossa le oldószerrel. A teljes száradás után hengerrel, vagy ecsettel hordjon fel egy vékony réteg világos okker (345) színű fafestéket a teljes takaráshoz. Miután kialakította a természetes fára jellemző alapszínt, hordjon fel egy réteg 3312 Bondex Quick Drying Woodstain vizes lazúrt. Az első réteget az ecsetet szabálytalanul mozgatva vastagon hordja fel, hogy kialakítsa a fa természetes erezetéhez hasonló mintát.

A kívánt eredmény elérése érdekében hordjon fel még 1-2 réteg vizes lazúrt.

Jótanácsok:
Ne használja a terméket 5°C alatt, vagy 80% relatív páratartalom felett, ezek napi átlagot jelentenek. Egzotikus fafajták esetén egy kis területen végezzen próbakezelést. A magas csersavtartalmú fákat oxálsavval ajánlott megtisztítani felületkezelés előtt.

A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.