BONDEX 2750 - Akril zománc

Termékleírás / termékcsoport:

Vízbázisú, félfényű zománcfesték, mely a teljes átkeményedés után rendkívül ellenálló felületet képez. Nem tartalmaz aktív hatóanyagokat, így kényes helyeken is használható.


Felhasználási terület:
Mindenfajta bel- és kültéri fa- és fémfelület, ill. műanyagok kezelésére.

Tulajdonságok:
• Víz- és időjárásálló.
• Kiváló takarást biztosít bármilyen anyagon.
• Gyenge szagú. Száradás után szagtalan.
• Rendkívül tartós bevonatot képez.
• Rugalmas: ideális nem mérettartó szerkezetek kezelésére.

Felhasználási javaslat:
A felületnek tisztának, száraznak és szilárdnak kell lennie. A fa nedvességtartalma nem haladhatja meg a 15%-ot (keményfa esetén 12%). A régi bevonatokat el kell távolítani, használjunk pl. Bondex® univerzális festéklemarót. Kültéri felhasználás esetén a puhafákat mindig kezeljük Bondex® fakonzerválóval, amely megakadályozza, hogy a fát penész vagy rovarkártevők támadják meg. Fémfelületek esetén korróziógátló-, műanyag felületek esetén tapadásjavító alapozó használata javasolt. A doboz tartalmát alaposan keverjük fel. Az akril zománcfestéket felhordhatjuk ecsettel vagy hengerrel. Legalább két réteget hordjunk fel. Egy óra elteltével lesz érintésre száraz, a második réteg hat óra múlva vihető fel. A szerszámok szappanos melegvízzel tisztíthatók, használat után azonnal.

Jótanácsok:
Néhány trópusi fafajta összetevői késleltethetik a száradást. Végezzen próbafestést egy kis területen, és ha szükséges, végezzen oldószeres lemosást.

Ne használja a terméket 5°C alatt, vagy 80% relatív páratartalom felett, ezek napi átlagot jelentenek.

A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.