BONDEX 4538 - Színtelen Long life

Termékleírás / termékcsoport:

Új akriltechnológián alapuló, vízbázisú, selyemfényű színtelen lazúr. Speciális UV-álló adalékot tartalmaz, mely nem módosítja a fa eredeti színét.

Felhasználási terület:

Minden fafelületen/fafajtán alkalmazható rendszerben a fakonzerválóval. Nem ajánlott vízszintes felületekre, pl. teraszokra.

Tulajdonságok:
• Védi a fát az UV-sugárzás ellen. A filmréteg védelmet nyújt a gombásodás és az algásodás ellen.
• A filmréteg víztaszító természete miatt véd az esőtől és a nedvességtől, 
• Fénye a felhordott rétegek számától függően matt, ill. selyem.
• Dekoratívan kiemeli a fa erezetét

Felhasználási javaslat:

Elsősorban friss, vagy jó állapotban lévő luc- és erdei fenyőn, illetve friss, vagy jó állapotban lévő borovi fenyőn, tikfán, cédruson és tölgyön használható. A felületnek tisztának, száraznak és szilárdnak kell lennie. A fa nedvességtartalma puhafa esetén max. 15%, keményfa esetén max. 12% lehet. Ne használja olyan vízoldékony színanyagokat tartalmazó fatípusokon, mint például a vörösfenyő.
Nem ajánlott előzetesen más rendszerrel kezelt fafelületre. A már festett vagy lakkozott területeket a nyers fáig le kell gyalulni, vagy csiszolni. A gyantát, zsírt és piszkot el kell távolítani. Az új, vagy kezeletlen puhafát Bondex alapozóval kezelje.

 

A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.