BONDEX 4286 - Vízzáró lazúr

Termékleírás / termékcsoport:

Áttetsző, selyemfényű zárólazúr.

Felhasználási terület:
Minden mérettartó gyalult fafelület kezelésére alkalmas, ideális ajtókra és ablakokra.

Tulajdonságok:
• Víz- és időjárásálló.
• A magas szárazanyag tartalom mellett, a termék könnyen eldolgozható.
• Száradás után áttetsző, selyemfényű bevonatot képez.
• A Bondex Satin Finish kiemeli a fa eredeti mintázatát és erezetét.
• A felhordott réteg védelmet nyújt a penészekkel és a kékfoltosodással szemben.

Felhasználási javaslat:
A felületnek tisztának, száraznak és szilárdnak kell lennie. A fa nedvességtartalma nem haladhatja meg a 15%-ot (keményfa esetén 12%). Kültéri felhasználás esetén a puhafákat mindig kezeljük Bondex® fakonzerválóval, amely megakadályozza, hogy a fát penész vagy rovarkártevők támadják meg. A doboz tartalmát alaposan keverjük fel. A vízzáró lazúrt felhordhatjuk ecsettel, bemerítéssel vagy levegőmentes festékszóróval. A kezelés során 2-3 réteg vízzáró lazúrt hordjunk fel.

Jótanácsok:
Rendszerben való felhasználás esetén az első lazúrréteg ideálisan Bondex Wood Stain, mely kiváló beivódást és tapadást biztosít. Amennyiben az első  rétegként Satin Finish kerül felhordásra, úgy azt javasolt legalább 20%-ban lakkbenzinnel hígítani.

 

A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.