BONDEX 4284 - Favédő lazúr

Termékleírás / termékcsoport:

Áttetsző, alkidbázisú középlazúr, mely rendkívül tartós és dekoratív selyem-matt filmréteget képez. Ideális keményfa szerkezetek kezelésére, pl. akác, tölgy.

Felhasználási terület:
Minden mérettartó és nem mérettartó gyalult fafelület kezelésére alkalmas, kifejezetten ajánlott kerítéslécek és nyílászárók bevonására. 


Tulajdonságok:
• Víz- és időjárásálló.
• A filmképző tulajdonság mellett a termék beivódási képessége is kiváló, így a kollodiális pigmentek nem csak a fa felszínét színezik meg, hanem a kötőanyaggal együtt a pórusokba is behatolnak.
• A felhordott réteg védelmet nyújt a penészekkel és a kékfoltosodással szemben.
• Fénye a felhordott rétegek számától függően matt, ill. selyem.
• Dekoratívan kiemeli a fa erezetét


Felhasználási javaslat:
Az előzetesen festett vagy lakkozott felületet a nyers fáig le kell gyalulni, vagy csiszolni. A gyantát, zsírt, piszkot és laza részeket el kell távolítani.

Az új, vagy kezeletlen puhafát BONDEX alapozóval kell kezelni. Keményfák esetén ez nem szükséges, azonban világos árnyalatú tölgyfán és vörös cédruson az alapozás ajánlott. Nedvességtartalom: puhafa esetén max. 15%, keményfa esetén max. 12% lehet.

A doboz tartalmát alaposan keverjük fel. A favédő lazúrt felhordhatjuk ecsettel, levegőmentes festékszóróval vagy bemerítéssel. Hat óra elteltével lesz érintésre száraz, a második réteg a következő napon vihető fel. Az eszközök használat után lakkbenzinnel tisztíthatók.

Jótanácsok:
A legjobb eredmény egy réteg Wood Stain, majd két réteg Bondex® Satin Finish felhordásával érhető el.

 

A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.