BONDEX 4470 - Padlóolaj  

Termékleírás / termékcsoport:
Különleges olaj kültéri keményfa felületekre.

Felhasználási terület:
Egzotikus fatípusok és magasnyomáson impregnált faanyagok védelmére. A Bondex padlóolaj ideális kültéri, fából készült járófelületek és más faszerkezetek kezelésére.

Tulajdonságok:
• Ellenállóvá teszi a fát a vízzel szemben, UV-álló
• Könnyű felhordani és karbantartani, a felület felújításkor részlegesen is átvonható
• Kiemeli a fa erezetét
• Hosszantartó védelmet biztosít és véd az időjárás ellen
• Csökkenti a kékfoltosodás esélyét

Felhasználási javaslat:

Használat előtt alaposan keverjük fel. Használat után az edényt szorosan zárjuk le. A fa nedvességtartalma a kezelés időpontjában nem haladhatja meg a 18%-ot. A felületnek tisztának, száraznak és szilárdnak kell lennie.

Felhordás a fa telítéséig ecsettel. A fölösleges olajat egy bolyhosodásra nem hajlamos ronggyal 15-30 perc elteltével el kell távolítani. Ügyeljen arra, hogy a megfelelő beivódási idő mellett, a felhordott olaj ne száradjon meg a felületen. Új felület esetén a kezelést másnap meg kell ismételni.

A terméket ne használja tűző napsütésben, 5°C alatt, vagy 80% relatív páratartalom felett.

Jótanácsok:

Karbantartás szükség szerint kb. évente egyszer tavasszal, 1-2 réteg padló olaj felhordásával. Az első évben ajánlott a kezelést 6 hónap elteltével megismételni.

 

A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.