BONDEX 2732 - Fakonzerváló

Termékleírás / termékcsoport:

Színtelen, vízbázisú favédő alapozó kültéri használatra. Eltávolítja a házi penészt és a rovarkártevőket, valamint megelőzi azok megjelenését.

Felhasználási terület:
A termék faszerkezetek védelmére, illetve a már fertőzött részek javító kezelésére szolgál. A termék csak nyers fafelületen használható.

Tulajdonságok:
• Elpusztítja a házi penészt, és megakadályozza továbbfejlődését.
• Elpusztítja a rovarkártevőket, melyek a fa roncsolását okozzák és megelőzi támadásukat.
• Vízbázisú, nem gyúlékony, szagtalan.
• Oldószeres fedőréteg alatt is fenntartás nélkül alkalmazható


Felhasználási javaslat:
Használat előtt a doboz tartalmát alaposan keverjük fel és használat után az edényt szorosan zárjuk le. A felületnek tisztának, száraznak és szilárdnak kell lennie. A régi festék- és lakkréteget le kell gyalulni, csiszolni, vagy a megfelelő oldószerrel (pl. Bondex® 2703 Zselés festéklemaróval) el kell távolítani a nyers fáig. A rovarok okozta port és leváló részeket vagy a kialakult gombatelepeket is távolítsuk el.

Az önhordó szerkezetek, mint pl. lépcsők különleges kezelést igényelnek: szerkezetüket meg kell bontani, vagy szét kell szerelni, hogy a lépcsőfok alatti felületek is hozzáférhetővé váljanak. Nedvességtartalom: puhafa esetén max. 15%, keményfa esetén max. 12% lehet.

Jótanácsok:
Lazúrfesték felhordható: kb. 24 óra múlva, fedőfesték vagy lakk kb. 48 óra múlva. A felület további védelmében használjunk valamilyen Bondex® fedőterméket. A magas csersavtartalmú fákat oxálsavval ajánlott megtisztítani a felületkezelés előtt.

A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.