BONDEX 2732 - Univerzális festéklemaró

Termékleírás / termékcsoport:
Régi festékrétegek eltávolítására szolgáló, zselés állagú készítmény.

Felhasználási terület:
Acél, fa, kő, beton, cement, és zománc felületeken. Ideális nem szintetikus festékhengerek és ecsetek tisztításához. A terméket ne használjuk műanyagon, szintetikus műanyagon,
alumíniumon, valamint galvanizált és réz felületen.

Tulajdonságok:
• Tixotróp, így zselés állagánál fogva folyása kiszámítható - kényesebb helyeken is használható.
• Gyors és hatékony. Nem tartalmaz metilén-kloridot
• Minden típusú zárórétegen alkalmazható
• Hosszantartó hatóképesség.

Felhasználási javaslat:
Felhasználás előtt a doboz tartalmát rázzuk fel, használat után a csomagolást alaposan zárjuk le. A terméket óvni kell a szennyeződéstől vagy az esetleges kiömléstől. A kezelendő felületnek tisztának, száraznak és szilárdnak kell lennie. Puha ecsettel hordjunk fel vastag réteget a teljes felületre, majd hagyjuk hatni a felhordott festéklemarót a kezelt záróréteg fizikai tulajdonságainak megfelelően (kor, vastagság, típus) kb. 5-60 percig.

Spaklival, drótkefével vagy drótszivaccsal távolítsuk el a festékréteget. Ha szükséges, ismételjük meg a műveletet. Kezelés után a lemarót teljesen el kell távolítani a felületről. A festékréteg minőségének felméréséhez próba végzése javasolt kisebb felületen. A kezelés során ne használjon műanyag ecsetet!
A festéklemarót ne használjuk 5°C alatt, vagy közvetlen napsugárzásnak kitett felületen, mert az a hatásfok csökkenéséhez vezet. Olajfestékek esetében  a hatásidő és felhordandó rétegek száma a szokásosnál több lehet!

 

A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.