ALPIA AQUA Weisslack

Kiszerelés 0,75 l; 2,5 l Fényes és selyem, matt
Színek : Fehér

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

Fa, fém, beton, kemény PVC, üvegszövettapéta, matt hordképes régi lakkbevonatok.
Beltéri bútorok színtelen átvonására - vízbázisú tiszta akrilátlakk alap és fedőrétegként felhasználva

 Felület-előkészítések:
Az alapfelület előkészítése: az alapfelület száraz, hordképes és málló részektől mentes legyen. A lombosfa alapfelület max. 12% a tűlevelű max. 15% nedvességet tartalmazhat.
Új fafelületek:  A nyers fafelületeket szálirányban csiszoljuk meg és a gyantatáskákat távolítsuk el. A tűlevelű fákat Alpina Fa -alapozóval alapozzuk, ha kültéri szerkezetről van szó. Tűlevelű fafelületet 2 rétegben, lombosfa alapfelületet 3 rétegben mázoljuk.
Régi nyersfa felületek: elszürkült, elöregedett fafelületeket az egészséges fáig lecsiszolni és jól megtisztítani.
Mázolt fafelületek: Régi, rosszul tapadó bevonatokat a szívóképes fafelületig el kell távolítani. Jól tapadó bevonatokat mattra kell csiszolni és az Alpina Weisslack tapadóképességét vizsgálni kell.
Fémfelületek: Rozsdás részeket átcsiszolni és Alpina fémalapozóval lealapozni. Jól tapadó régi lakkokat átcsiszolni és zsírtalanítani kell.
Horgany, könnyűfém és PVC felületek: A felületeket átcsiszolni, portalanítani és zsírtalanítani. (Az Alpina Weisslack nem korrózivédő bevonat!)
Vakolat és Beton: erősen szívó alapokat Alpina Einlassgrund vagy Alpina Konzentrat alapozóval előkezelni. Ne vonjunk be tiszta mészkötésű vakolatokat ezzel a termékkel.

 ALKALMAZÁS
Felhordás/ Feldolgozási hőmérséklet:
Az alapfelület és a környező levegő hőmérséklete + 8 °C alatt nem lehet.
Feldolgozás:
A festéket jól fel kell keverni és ecsettel vagy hengerrel vagy szórással feldolgozható. A szerszámokat a használat után vízzel meg kell tisztítani.
Száradási idő:
20 °C hőmérsékleten és 65% relatív páratartalom esetén 1-2 óra múlva felületszáraz, és 12 óra után átfesthető. Alacsonyabb hőmérséklet és magasabb páratartalom esetén a száradási idő hosszabbodik.
Rétegfelépítés:
Alapozás: Alpina Weisslack max. 5 %-ban vízzel hígítva

Fedőréteg: hígítatlanul vagy max. 5%-ban vízzel hígítva az Alpina Weisslack

Kiadósság:
8-10 m²/l (ca. 100-130 ml/m²) sima alapfelület esetén. Pontos anyagszükséglet próbafelhordással állapítható meg.

Raktározás:
Hűvös és fagymentes helyen (5 - 25 °C-on), gyártárstól számított 5 éven belül felhasználandó. Gyártási időt lásd a dobozon (nap/hó/év). Hűvös, jól szellőztethető helyen, csak az eredeti edényben tárolható. Kerülni kell az anyag környezetbe jutását.
A megszilárdult hulladék háztartási hulladékkal együtt ártalmatlanítható. Csak a teljesen kiürült csomagolóanyag hasznosítható újra.
További információ: lásd Biztonsági Adatlap
Hulladékjegyzék-kód: 08 01 12
Ez a Műszaki Ismertető nem foglalkozhat valamennyi, a gyakorlatban előforduló alapfelülettel és azok festéstechnikai előkészítésével. Nehéz esetben kérje szaktanácsadóink részletes és egyedi megoldást nyújtó véleményét.


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.