NITROLAKK 003, 004, 005

 

Felépítés: nitro-kombinációs lakkok.

Választék

NITROLAKK 003 (selyemfényű)
NITROLAKK 004 (fényes)
NITROLAKK 005 (matt)

Alkalmazási terület: Bútoripari termék, kizárólag a szakipar számára kerül forgalomba, elsősorban beltéri nyers, pácolt vagy előkezelt tömör fatárgyak, vagy fafurnérral borított felületek üzemszerű lakkozására. Gyorsan száradnak, filmjük tartós, rugalmas, vízállók. Szórással, ecseteléssel és mártással hordhatók fel.

Minőségi jellemzők
Külső : enyhén sárgás színű, opalizáló folyadék
Kifolyási idő, 20°C-on, MP 6, mp., min. 50
Sűrűség, 20 °C, g/ cm3 0,9-1,0
Száradási idő, 20°C-on, max.
1. fokozat, perc ................................................ 20
6. fokozat, óra .................................................. 2
Kiadósság: 10-15 m2/kg

 

Az előkészített (szükség szerint mechanikailag tisztított, natúr, vagy pácolt, illetve pórustömített, portalanított) fafelületre a szórási konzisztenciára CELLOXIN HÍGÍTÓ 108-cal (kb. 1:1 arányban) hígított NITROLAKK-ot 2-7 rétegben, nagypórusú fafelületekre 5-7 rétegben kell, a fa erezetére keresztben, majd szálirányban felszórni. Az egyes rétegek felhordása között min. 2 óra száradási
időt kell biztosítani. Kisebb, vagy tagolt fafelületekre ecseteléssel is felhordhatók, a felhordási konzisztenciát
CELLOXIN HÍGÍTÓ 104-gyel kell beállítani.

Az utolsó lakkréteg felhordását követő min. 48 óra elteltével magasfényű filmfelület igénye esetén, a portalanított, lakkozott felület csiszolható, polírozható. A NITROLAKK 004 (fényes) és NITROLAKK 005 (matt) különböző arányú keverésével tetszőleges fényességű bevonat nyerhető. A fényezési munka minden fázisát kb. 20-30 °C hőmérsékletű és max. 65% relatív légnedvességű munkatérben ajánlatos végezni. Magasabb páratartalmú légtérben CELLOXIN HÍGÍTÓ 117 használata javasolt, ezzel kiküszöbölhető az esetlegesen előforduló mattulás, kifehéredés, szürkülés.

Hígítás: CELLOXIN HÍGÍTÓ 108-cal, 117-tel, 104-gyel és 110-zel (aromásmentes)

Tárolási garanciális idő: eredeti, zárt csomagolásban, napfénytől védett helyen tárolva a gyártástól számított 24 hónap.

Csomagolás: 0,75, 5 és 20 literes litografált dobozban, illetve kannában.

Tűzvédelmi előírás: „A” tűzveszélyességi osztály. Fokozottan tűz- és robbanásveszélyes!



A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.