KALORFIX aerosol radiátor zománc

 

Felépítés: akrilezett alkidműgyanta alapú zománcfesték.

Választék: KALORFIX radiátorzománc fehér 100 aerosol

Alkalmazási terület: Elsősorban fűtőtestek, radiátorok, melegvíztárolók, kisnyomású gőz- és melegvízvezetékek korrózióvédelmi festésére alkalmazható. Magasfényű, rugalmas és nem sárguló bevonatot ad. Minden olyan területen javasolható az alkalmazása, ahol max. 90°C-os hőigénybevétel mellett tetszetős, magasfényű festékbevonatra van szükség.

Minőségi jellemzők
Külső ................................................................................... fehér színű, homogén eloszlású
szuszpenzió
Száradási idő , óra, max.
1. fokozat, óra .................................................................... 1,5
6. fokozat, óra 24
Átvonhatóság, 20 °C-on.................................................... 3 órán belül vagy 36 óra elteltével
Bevonat külseje...................................................................magasfényű, egyenletes
Tapadás, fokozat ................................................................ 0
Rugalmasság, Erichsen , mm, min................................ 6
Keménység, ingával, %, min. .......................................... 30

Új, festetlen fémfelületre oxidmentesítés, zsírtalanítás után közvetlenül is felhordható. Tartósabb korrózióvédelem érdekében korróziógátló alapozóval (pl.: RAPID cinkkromátos alapozó 800, RAPID korróziógátló alapozó) ajánlott alapozni a fémfelületet. Régebben festett fémfelületről a laza, repedezett festékréteget el kell távolítani, Használat előtt a palack taralmát alaposan fel kell
rázni, a palackban elhelyezett golyó megmozdulásától számítva legalább 2 percen keresztül. A festéket a függőlegesen tartott palackból 20-25 cm távolságból, egyenletes vékony rétegben felszórni. Célszerű 2-3 rétegben alkalmazni, az egyes rétegek vagy 3 órán belül vagy csak 36 óra elteltével szórhatók át. A szórás befejeztével a palackot célszerű a szórófejjel lefelé tartva hajtógázzal átöblíteni, hogy a beszáradást elkerüljük. Ha a szórófej eldugulna, Celloxin hígítóval kimosható.

Tárolási garanciális idő: Eredeti, zárt csomagolásban, fedett, napfénytől védett helyen tárolva a gyártástól számított 12 hónap.

Csomagolás: 300 ml-re töltött litografált aerosolos palack.

Tűzvédelmi előírás: „ A” tűzveszélyességi osztályba tartozik. Fokozottan űz- és robbanásveszélyes! Tilos nyílt lángra vagy bármilyen izzó anyagra permetezni! Tűzforrástól távol tartandó és használata közben tilos a dohányzás! Gyermekek kezébe nem kerülhet! Propán-bután hajtógázas! A készülékben túlnyomás uralkodik. Felnyitni, ütögetni, felszúrni, 50°C feletti hőmérsékletnek, napfénynek, sugárzó hő hatásának kitenni, vagy tűzbe dobni még üres állapotban is tilos!

 



A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.